Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:50 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Năvodari nu va exista niciun depozit de deşeuri toxice (video)

ro

09 Feb, 2013 10:59 3011 Marime text
litoral_tv_sigla.jpgÎn 2010, mii de năvodăreni au ieşit în stradă şi şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la amenajarea acestui depozit. Tot atunci, primarul Nicolae Matei a organizat un referendum la care au participat aproape 24 de mii de locuitori. Oamenii şi-au exprimat clar dorinţa ca oraşul lor să nu fie gazda unei astfel de construcţii, care le-ar fi pus sănătatea în pericol. Decizia dată de magistraţii constănţeni, prin care anulează Certificatul de Urbanism, i-a bucurat enorm pe năvodăreni.

În baza art. 348 Cod procedură penală: Desfiinţează certificatul de urbanism nr. 718 din 20.12.2007, înregistrat la Primăria Năvodari sub nr. 25623/20.12. 2007, eliberat către SC Ecological Center SA Năvodari, referitor la construirea obiectivului ,,Centru de Gospodărire Deşeuri Industriale", se arată pe site-ul Tribunalului Constanţa.

Totodată, Tudorel Calapod, fostul edil al oraşului Năvodari din perioada 2004-2008, a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Calapod fusese acuzat de primarul Nicolae Matei că ar fi semnat ilegal Certificatul de Urbanism privind construirea depozitului de deşeuri.

De altfel, edilul declara acelaşi lucru şi în urmă cu un an, în timpul unei depoziţii pe care o susţinea în calitate de martor în acest dosar.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Roberto Vincentelli şi Manuela Ştefania Marinescu, pentru dare de mită, respectiv uz de fals în formă continuată. Cei doi reprezentanţi ai SC Ecological Center S.A. Năvodari, societate care urma să construiască depozitul de deşeuri, au fost achitaţi şi vor trebui să plătească o amendă administrativă în valoare de o mie de lei fiecare. În plus, Roberto Vicentelli a fost acuzat că în luna noiembrie a anului 2010 ar fi încercat să-i ofere primarului în funcţie Nicolae Matei un beneficiu de 4.500 de euro lunar, prin intermediul unei firme străine, pentru a elibera ilegal autorizaţia de construcţie. Nicolae Matei a respins tentativa de dare de mită şi a sesizat autorităţile cu privire la acest eveniment.

Decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru

Sursa: Litoral TV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii