Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Locuință în flăcări !

ro

02 Oct, 2014 17:19 1460 Marime text
Locuință distrusă de flăcări. Agoniseala de o viață a uneifemei de 90 de ani s-a făcut cenușă în această după amiaza din cauza unui incendiu deosebit de puternic care i-a cuprins locuința. Flăcările au fost stinse cu greu de pompieri si, din câte se pare, incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit.
 
Era trecut de ora 12 când un apel la 112 , anunța că arde o locuință pe stranda Luntrașului din Constanța. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au ajuns rapid la fața locului unde s-au luptat cu flăcările puternice. Intervenția pompierilor a fost una dificilă, fiind nevoie ca o parte a acoperișului să fie decopertată.Proprietara imbolilului, o bătrână de 90 de ani nu se afla acasă când a izbucnit incendiul devastator.
“A fost închis tot... și aragazul, numai frigiderul era în priză. Am fost la o vecină, care lucrează aici în apropiere, la o alimentară, și când am văzut, totul era aprins, dar nu știu cum și din ce cauză”, ne-a spus proprietara, în vârstă de 90 de ani.

“O vecină a văzut fumul și proprietara era la alimentară și a fost chemată”, ne-a zis o vecină.Bătrâna locuiește cu fiul său însă și el lipsea de acasă, în momentul producerii incendiului. Vecinii au fost cei care i-au acordat primul ajutor , înainte de sosirea echipajelor de urgență.
 
“Era speriată. Noroc cu vecinul de aici, că este mai tânăr, și a intrat și a scos-o pe brațe. Bătrâna este bine acum”, ne-a transmis unul dintre vecinii proprietarei. Bătrâna de 90 de ani a primit ajutor medical din partea paramedicilor SMURD, iar pompierii au reușit după zeci de minute lichidarea incendiului.

“În urma localizării și lichidării acestui incendiu am stabilit sursa probabilă de aprindere ca fiind un scurtcircuit electric de la conductorii sau cablurile electrice neizolate corespunzător ori defecte. Instalația electrică a acestui imobil este foarte veche, având o vechime de peste 60 de ani ”, ne-a declarat comandantul George Nicolae din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. O mare parte a bunurilor din imobil s-au transformat în scrum. Nu se știe însă dacă bătrâna avea sau nu asigurare pe locuință.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii