Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:14 04 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averi de aspirant în Parlamentul României Cât de bogaţi sunt candidaţii UDMR Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

ro

10 Nov, 2016 00:00 3526 Marime text
Deşi pare greu de crezut, filiala UDMR Constanţa se prezintă în scrutinul electoral din 11 decembrie cu listă completă pentru Camera Deputaţilor. Aceasta a fost admisă de membrii Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 14. Deşi Constanţa nu a avut niciodată un parlamentar din partea UDMR, participarea cu listă completă va aduce formaţiunii voturi şi de la malul mării.
Însă, până la scrutin, am analizat declaraţiile de avere şi pe cele de interese depuse de candidaţii UDMR şi postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Venituri de peste 80 de mii de lei, datorii de 80 de mii de euro

Primul aspirant la un mandat de deputat de Constanţa este Janos Istvan Antal. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine un teren agricol şi o casă în Satu Mare. Până în anul 2028, acesta va trebui să achite un credit bancar de 80.000 de euro, în condiţiile în care veniturile încasate de întreaga familie în anul fiscal 2015 au fost de 86.400 de lei.
 
Conform declaraţiei de interese, Antal este asociat la SC Papriko Raisis SRL, valoarea totală a părţilor sociale fiind evaluate la 1.000 de lei. Totodată, el este reprezentant al Asociaţiei Club Ecvestru Dobrogea Constanţa, iar în cadrul UDMR este… un simplu membru.

Doar un autoturism din 1994

Poziţia a doua i-a revenit lui Daniel Florin Toma, care a trecut în declaraţia de avere doar un autoturism Nissan Micra, fabricat în anul 1994, şi veniturile încasate de familie anul trecut, care au însumat 19.240 de lei. Declaraţia de interese este şi mai săracă
în informaţii, singurul aspect consemnat fiind faptul că este membru UDMR.

Lasă mandatul de primar pentru unul de deputat?!

Lista continuă cu Janos Attila Dombi, primar al comunei Sărmăşag şi proprietar a trei terenuri intravilane în Sărmăşag (jud. Sălaj), a două case în aceeaşi localitate şi a două autoturisme - o Skoda Octavia din anul 2011 şi un Volkswagen Polo fabricat în anul 2000. Din declaraţia de avere postă pe site-ul ANI am aflat că are o asigurare în valoare de 21.058,31 (nu se menţionează moneda), a acordat firmei Euroday Trans SRL un împrumut de 275.000 de lei, iar anul trecut veniturile familiei au fost de 37.080 de lei.
 
Potrivit declaraţiei de interese, Dombi este secretar al Asociaţiei Comunelor din România filiala Sălaj, cenzor al Composesorat Pădure-Păşune Sărmăşag şi preşedinte al Asociaţiei SOS Sărmăşag, al Asociaţiei Alma Mater Sărmăşag şi al Asociaţiei Adi Sărmăşag -Măerişte. În cadrul UDMR, Janos Attila Dombi este vicepreşedinte al organizaţiei UDMR Sărmălag şi vicepreşedinte al Consiliului Reprezentanţilor UDMR Sălaj.

Spre Camera Deputaţilor, cu maşina sau cu motocicleta

Simplu membru UDMR, consilier local şi aspirant la un mandat de deputat, Mihaly Kovacs deţine două terenuri agricole - la Sîngeriu de Pădure şi Ceauşu de Câmpie, un teren intravilan la Ceauşu de Câmpie, un apartament în Cluj-Napoca şi o casă la Ceauşu de Câmpie (jud. Mureş), iar pe drumurile ţării poate circula la volanul unuia dintre cele trei mijloace de transport pe care le deţine în garaj - o Dacie din 1997, o Dacie Logan din anul 2007 şi o motocicletă Arctic Cat fabricată în 2007. Din acelaşi document am aflat că, în anul 2030, este scadent un credit bancar de 22.300 de franci elveţieni, iar veniturile familiei în anul fiscal precedent au fost de 26.057 de lei.

Avere moştenită

Szegedi Imre Barna a moştenit un teren intravilan şi o casă la Câmpeniţa şi se poate plimba la volanul unui autoturism VW Sharan, fabricat în anul 2003. Acesta nu are datorii, depozite sau conturi bancare şi trăieşte din salariul care, anul trecut, a însumat 14.664 de lei.

Ar vrea indemnizaţie de deputat

Potrivit declaraţiei de avere, Sandor Csecs deţine un teren agricol moştenit, un teren intravilan şi o casă în satul Săbed, precum şi o Dacie fabricată în anul 2001, veniturile familiei în anul precedent fiind de 6.696 de lei, o parte din sumă provenind din indemnizaţia de consilier local. Spre deosebire de ceilalţi colegi, acesta se poate mândri că este preşedintele filialei UDMR din satul Săbed.

Fără identificarea locaţiei

Andrei Vajda a moştenit un teren intravilan şi o casă în anul 1992, dar a preferat să nu menţioneze localitatea, şi deţine un autoturism Volkswagen fabricat în anul 2002. Nu are plasamente sau datorii, iar veniturile familiei au fost de 27.360 de lei. Totodată, conform declaraţiei de interese, acesta este acţionar la Electrica Furnizare SA, acţiunile sale fiind estimate la 6.500 de lei.

Fără case sau terenuri, dar cu două maşini

Din declaraţia de avere completată de Tamara Nagy-Molnar reiese că „nu este cazul“ să ai terenuri sau clădiri. În schimb, are două autoturisme - un Seat Ibiza fabricat în anul 2006 şi un Peugeot 307 fabricat în 2005. Veniturile familiei încasate în anul fiscal 2015 au fost de 31.673 de lei. Aspirantă la un mandat de deputat din partea UDMR, declaraţia de interese a acesteia abundă de formularea „nu este cazul“.

Nu are nimic

Vă vine sau nu să credeţi, candidatul UDMR la un mandat de deputat în Circumscripţia Electorală nr. 14 Constanţa, Ferenc Torok, este sărac lipit pământului. În declaraţia sa de avere postată pe site-ul ANI nu am găsit nici măcar un venit pe care să-l fi încasat anul trecut! În declaraţia de interese, acesta a menţionat că este membru UDMR.

Salariat al UDMR, cu credit bancar de achitat

Spre deosebire de candidatul precedent, Imre Gered a menţionat în declaraţia sa de avere faptul că nu are nimic în afară de un credit bancar în valoare de 83.234 de lei, contractat în acest an şi cu termen scadent anul 2021. Asta în contextul în care veniturile încasate de acesta anul trecut au fost de 33.316 lei, o parte din sumă provenind din indemnizaţia de consilier municipal în CL Cluj, iar restul, din salariul de la UDMR. Din declaraţia sa de interese aflăm că este vicepreşedinte executiv şi preşedinte „cart. XII Cluj-Napoca” şi preşedinte al Asociaţiei socio-culturale „Pro Iuventute”, doar prima funcţie fiind remunerată.

A strâns bani pentru vremuri grele

Simplu membru al UDMR, Levente Kolumban nu are casă sau teren, dar se poate deplasa la volanul unui Opel fabricat în anul 2003 şi se poate mândri cu trei conturi curente în care are 3.029 de lei şi două depozite bancare în care are 1.050 de euro şi 90.456 de lei. Potrivit declaraţiei de avere, familia Kolumban a încasat anul trecut suma de 52.877 de lei.

„Sponsorizată“ de UDMR

Zsuzsa Romanszki nu are nicio proprietate sau moştenire şi îşi câştigă existenţa, potrivit declaraţiei de avere completate pe 17 octombrie a.c., oferind asistenţă relaţii publice pentru UDMR, de unde a încasat anul trecut 11.311 lei, şi din redactarea de ştiri, comunicate şi editare publicaţii tot pentru UDMR, pentru care a fost remunerată în anul fiscal precedent cu suma totală de 5.700 de lei.

Venituri… şi din burse 

Judith-Boglarka Csengeri are declaraţia de avere goală, unica informaţie fiind la capitolul „Venituri“, de unde am aflat că aceasta a lucrat în cadrul UDMR ca referent literar şi a fost plătită pentru aceasta cu 6.289 de lei, sumă la care s-au adăugat 3.700 de lei, dintr-o bursă privată şi o bursă de studii.

Ar fi vrut să dea pensia pe indemnizaţia de parlamentar

Cel ce încheie lista UDMR Constanţa pentru Camera Deputaţilor este Francisc Ambrus, pensionar. Potrivit declaraţiei sale de avere, el este proprietarul unui apartament în Bucureşti, iar în anul fiscal 2015 a avut venituri în valoare totală de 19.200 de lei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii