Lauraadamache.ro Prajitură cu ciocolată şi tonka
Lauraadamache.ro: Prajitură cu ciocolată şi tonka
06 Nov, 2013 11:49
ZIUA de Constanta
3621
Marime text



Planta care produce pastaile tonka este originara din Venezuela. Creste si in Columbia, Amazonia si in Trinidad. Arborele atinge 25 m inaltime si 1 m diametru. Fructele seamana cu un fruct mic de mango si se recolteaza cand sunt perfect coapte apoi se usuca si se extrag semintele care au o dimensiune de 3-4 cm si o latime de 1 cm. Cand sunt proaspete au o suprafata neteda si sunt maronii. Cand se usuca, suprafata se increteste iar pastaia capata o culoare neagra. Aroma este o combinatie intre fan, vanilie si miere. In trecut, pastaia tonka se folosea in parfumerie, abia de curand a inceput sa fie folosita si in bucatarie.
Ingrediente
200 g faina
200 g unt
200 g zahar brun
100 g ciocolata amara/lapte
50 g cacao
70 ml lapte
5 oua
2 lingurite melasa/miere
1 pastaie tonka
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt
Reţeta completă pe lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii