Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul firmei Eurofond SRL, trimis în judecată, în stare de libertate

ro

10 Nov, 2014 17:31 1455 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate, a inculpaților:

Chircan Diana Camelia, reprezentant legal al Întreprinderii Individuale „Chircan Diana-Camelia”, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Gogoană Ionel, administrator al S.C. Eurofond S.R.L, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

S.C. Eurofond S.R.L. și Întreprinderea Individuală „Chircan Diana-Camelia” în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În data 7 iunie 2012, inculpata Chircan Diana-Camelia, în cadrul cererii de finanțare intitulată „Instalarea doamnei Chircan Diana-Camelia la conducerea exploatației agricole Chircan Diana-Camelia, persoană fizică din comuna Buzescu, județul Teleorman”,a folosit, în relația cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit – Centrul Județean Teleorman, două declarații în care a atestat aspecte nereale (că este membră a unei familii de fermieri și că a lucrat în cadrul societății respective). Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpata a obținut, pe nedrept, în luna iulie 2013, suma de 106.668 lei din bugetul Uniunii Europene.

În demersurile sale, inculpata a beneficiat de ajutorul inculpatului Gogoană Ionel care, cu știință, în calitate de administrator al societății Eurofond și consultant al proiectului aferent cererii de finanțare amintite mai sus, i-a procurat acesteia documentele necesare obținerii fondurilor europene. Totodată, la final a asigurat-o pe inculpata Chircan-Diana Camelia că nu se va descoperi caracterul fals al acestor înscrisuri.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpaților Gogoană Ionel, S.C. Eurofond S.R.L și întreprinderea individuală „Chircan Diana-Camelia”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii