Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:04 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Regatului Belgiei, în vizită la Mangalia

ro

07 Jun, 2013 18:35 963 Marime text
La invitaţia primarului Cristian Radu, Excelenţa Sa Domnul Philippe BEKE, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, s-a aflat vineri, 7 iunie, într-o vizită oficială în Mangalia. Edilul localităţii a adresat, de altfel, printr-o corespondenţă specială, invitaţia de a vizita oraşul tuturor ambasadelor, reprezentanţelor şi misiunilor străine din România, în scopul atragerii de investitori din ţările pe care acestea le reprezintă.

    Excelenţa Sa, Domnul Philippe Beke, este primul care a răspuns invitaţiei: «Îi mulţumesc primarului pentru aventura descoperii Mangaliei», a spus Excelenţa Sa, aflată pentru prima dată pe litoralul românesc al Mării Negre. «Am trecut de multe ori prin zonă, dar nu m-am oprit niciodată şi nu o cunoşteam. Astăzi am descoperit şi am învăţat foarte multe lucruri.»

      Discuţiile oficiale au avut ca temă principală prezentarea oraşului, sub toate aspectele, atât prin prisma trecutului istoric – o componentă esenţială ce trebuie valorificată pentru dezvoltarea turismului, cât şi a oportunităţior locale de investiţii. Primarul Mangaliei a subliniat importanţa atragerii de investiţii pentru dezvoltarea economică locală, menţionând că, dacă după anii '70, când au fost construite şi date în folosinţă staţiunile turistice aflate pe teritoriul administrativ al municipiului, acestea au intrat în circuitul turistic naţional şi internaţional, iar despre litoralul bulgăresc nu se ştia nimic, acum lucrurile nu mai stau aşa. «Suntem în 2013 şi suntem, din păcate, la început de drum.

Toate hotelurile şi structurile de servicii din Mangalia şi staţiuni sunt private, iar sezonul estival ţine două-trei luni. Ca municipalitate, încercăm să atragem turişti prin crearea de evenimente, gen spectacole pe scene în aer liber, şi ne dorim să transformăm Mangalia într-o staţiune balneară permanentă de interes internaţional, prin exploatarea resurselor locale: izvoarele termale, nămolul sapropelic, soarele, marea, aerosolii marini. Avem Parcul Industrial, insuficient exploatat, dar cu mare potenţial, fiind atât de aproape de mare, suntem o zonă agricolă, avem portul comercial şi portul turistic, unul dintre cele mai bine amenajate de la Marea Neagră. Avem forţă de muncă calificată, dar, în acelaşi timp, un necesar de 2000-3000 de locuri de muncă. Sperăm ca prin investiţii străine să acoperim tot acest deficit, într-un viitor cât mai apropiat. Din partea administraţiei, există toată deschiderea.»

     Ambasadorul Belgiei a vizitat staţiunile turistice şi a ţinut în mod special să viziteze Muzeul de Arheologie Callatis şi situl oraşului antic, din cadrul complexului President. Ca ultimă oprire în cadrul vizitei sale a fost Moscheea Esma Han Sultan, fiind surprins de vechimea şi originalitatea construcţiei, faţă de alte geamii dobrogene.     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii