Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Analiză Tendinţă de stabilizare a pieţei imobiliare în Constanţa

ro

04 Feb, 2015 17:28 1655 Marime text
Evoluția din a doua jumătate a anului 2014 demonstrează o tendință de stabilizare a prețurilor imobiliare în Constanţa, valoarea locuințelor poziționându-se la aceleaşi niveluri ca în ultimele două semestre, conform unei analize Darian DRS. Același lucru se întâmplă și cu birourile din Constanța, pentru care chiriile au rămas neschimbate în ultimele 12 luni.
 
Preţul de vânzare a apartamentelor vechi din Constanţa s-a situat în semestrul al doilea din 2014 la o medie de aproximativ 839 euro/mp, similar cu cel din semestrul anterior. Comparativ, la nivel naţional, în al doilea semestru din 2014, preţul mediu de tranzacţionare a apartamentelor vechi a fost de 678 euro/mp, mai spune sursa citată.
 
Cele mai scumpe apartamente rămân cele din Bucureşti, unde preţul mediu a fost de 965 euro/mp, urmate de Cluj Napoca și Timișoara cu 932 euro/mp și, respectiv, 860 euro/mp.
 
În cele mai scumpe zone ale oraşului – Centru, zona Peninsulară, Faleză Nord – apartamentele vechi cu două camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 925 şi 1.100 euro/mp, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi CET sau IC Brătianu, preţurile au fost cuprinse între 880 şi 950 euro/mp.
 
În ceea ce priveşte apartamentele noi, prețul acestora a stagnat pe parcursul anului 2014, având un nivel mediu de aproximativ 844euro/mp.
 
Și preţurile terenurilor pentru dezvoltări imobiliare au stagnat în ultimele 12 luni, fiind o urmare firească a scăderilor continue înregistrate de la începutul crizei imobiliare.
 
Raportul privind analiza pieţei imobiliare realizat de compania Darian mai relevă faptul că preţurile de închiriere a spaţiilor de birouri din Constanţa se menţin constante pe parcursul anului 2014. Chiriile pentru spaţiile de birouri de clasa A s-au situat între 8 şi 13 euro/mp, în timp ce chirile spațiilor de clasa B se situează între 7 și 13 euro/mp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii