Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 12 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC a luat la puricat zeci de restaurante şi fast-food-uri. Iată lista unităților cu probleme

ro

29 May, 2016 15:29 3364 Marime text
Comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au desfăşurat în dată de 25 mai, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legislaţiei în vigoare privind protecţia consumatorilor în unităţi de alimentaţie publică. Au fost constatate nereguli la 28 dintre ele.
 
Acestea sunt: Cofetărie Franţuzească, Restaurant Beirut, Restaurant Zaitone, Restaurant Divan, Restaurant Picolo Mondo, Restaurant Vacă MUUU, Restaurant Yoshi, Restaurant Arăbesc Sis Kebab, Four Season, La Oriental, Tarboush restaurant, Sultan, Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui, Memos, Karamna, El Bacha, L’Încontro, Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc, Tripoli- restaurant cu specific libanez, Restaurant No Name, Restaurant Coin Vert, Zen Sushi, Restaurant CHONG Quing, Restaurant Indian, Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc, Dristor Doner Fast Food, Restaurant Chineese Garden.
 
Principalele abateri constatate:
 
- utilizarea de materiii prime şi semipreparate cu dată limita depăşită;
- aprovizionarea de materii prime fără documente de provenienţă;
- utilizarea de semipreparate supuse operaţiunii de congelare, fără a avea autorizaţie în acest sens şi fără a avea posibilitatea de a stabili dată durabilităţii minimale;
- spaţii frigorifice care aveau un grad avansat de uzură, neigienizate, cu lipsa termometrelor şi fără a fi completate graficele de temperatura;
- semipreparate şi semifabricate în unitatea proprie, porţionate, congelate în unitate fără a avaea autorizaţie şi care prezentau evidente modificări organoleptice (arsuri de congelare) şi care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienţă;
- lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se făcea în recipient neacoperiţi;
- lipsa informării cu privire la ingredientele alergene şi lipsa indicării gramajului la unele produse;
- depozitarea în aceeaşi camera frigorifică de produse diverse, preambalate sau în caserole cu capac (preparate din carne, brânzeturi );
- materii prime aprovizionate în stare refrigerate şi semipreparate congelate în cadrul unităţii, fără că unitatea să fie autorizată în acest sens;

- nerespectarea vecinătăţii în camera frigorifică;
- depozitarea ouălor la temperatura mediului ambiant;
- graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
- lipsa traducerilor în limba română a meniului şi a afişului privind meniul zilnic.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sancţiuni contravenţionale în valoare de 147.000 lei şi două avertismente. Au fost dispuse măsuri de oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlaţi, până la remedierea deficienţelor.
 
Au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne şi produse din carne în valoare de 8.306 lei şi 63 bucăţi de lipii în valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne şi produse din carne în valoare de 1.145 lei şi a prestărilor de servicii.
 
Deficienţele menţionate şi care au fost consemnate în procesele verbale de constatare a contravenţiei întocmite au fost transmise şi către DSVSA Bucureşti.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii