Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APCOM contestă decizia care permite unui cumpărător să plece cu marfa fără să o plătească dacă a primit bon fiscal

ro

04 Feb, 2015 22:56 942 Marime text
O asociaţie care reuneşte peste 250 de comercianţi şi care funcţionează în judeţul Prahova a dat publicităţii o petiţie adresată prim-ministrului Victor Ponta, prin care membrii asociaţiei susţin că articolul 10 din Ordonanţa Guvernului 10/2015, care permite cumpărătorului să plece cu marfa fără să o plătească dacă nu primeşte bon fiscal este "neconstituţional şi nelegal".

În petiţie, Asociaţia pentru Protecţia Comercianţilor (APCOM) susţine că nu contestă ordonanţa Guvernului în ansamblul ei, ci doar articolul 10, despre care spune că "atunci când va coborî de pe piedestalul teoretic în viaţa reală va crea situaţii atât de neprevăzute şi de periculoase încât va fi imposibil de gestionat haosul generat de această prevedere”.

Reprezentanţii APCOM spun că statuarea dreptului clienţilor de a pleca cu o marfă neplătită "încalcă dreptul de proprietate privată al unei firme, constituind un amestec inadmisibil al statului în regimul proprietăţii private”.

Totodată APCOM susţine că în urma aplicării acestui act normativ "furtul şi escrocheriile vor deveni noul flagel al României”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii