Are balta pește? Festivalul PESCIA vine la Constanța
Are balta pește?: Festivalul PESCIA vine la Constanța
16 May, 2014 20:07
ZIUA de Constanta
2175
Marime text
Astăzi s-a dat startul Festivalului Naţional al Peştelui - PESCIA, cea mai mare manifestare de acest gen din România, scrie Adevărul.
Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a cinci ediţii, în perioada mai-octombrie, în mai multe județe, după cum urmează: în Târgu Jiu (16-18 mai), Cluj-Napoca (20-22 iunie), Constanţa (15-17 august), Bucureşti (3-5 octombrie) şi Iaşi (24-26 octombrie).
În cele trei zile cât va dura fiecare ediţie se vor organiza expoziţii cu vânzare de peşte indigen, produse de peşte, de accesorii necesare preparării peştelui, de echipamente pentru pescuit, demonstraţii, degustări şi conferinţe pentru public, care vor avea loc cu participarea unor specialişti în pescuit, ihtiologie, gastronomie, industrie alimentara, turism.
PESCIA și-a propus să popularizeze consumul de peşte în România, dat fiind că acesta nu se află printe alimentele preferate de naționali.
Potrivit Adevărul, datele difuzate în 2013 de Asociaţia Piscicultorilor din România, poziționau ţara noastră printre ultimele din Europa în acest domeniu. Un român consumă anual, în medie, mai puţin de cinci kilograme de pește, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.
Festivalul se organizează în cadrul unui proiect cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 „Are balta peşte“.
Sursă foto: www.afaceriardelene.ro
Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a cinci ediţii, în perioada mai-octombrie, în mai multe județe, după cum urmează: în Târgu Jiu (16-18 mai), Cluj-Napoca (20-22 iunie), Constanţa (15-17 august), Bucureşti (3-5 octombrie) şi Iaşi (24-26 octombrie).
În cele trei zile cât va dura fiecare ediţie se vor organiza expoziţii cu vânzare de peşte indigen, produse de peşte, de accesorii necesare preparării peştelui, de echipamente pentru pescuit, demonstraţii, degustări şi conferinţe pentru public, care vor avea loc cu participarea unor specialişti în pescuit, ihtiologie, gastronomie, industrie alimentara, turism.
PESCIA și-a propus să popularizeze consumul de peşte în România, dat fiind că acesta nu se află printe alimentele preferate de naționali.
Potrivit Adevărul, datele difuzate în 2013 de Asociaţia Piscicultorilor din România, poziționau ţara noastră printre ultimele din Europa în acest domeniu. Un român consumă anual, în medie, mai puţin de cinci kilograme de pește, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.
Festivalul se organizează în cadrul unui proiect cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 „Are balta peşte“.
Sursă foto: www.afaceriardelene.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii