Atenție unde alegeți să mâncați pe litoral! Iată ce descoperiri au făcut inspectorii sanitari
Atenție unde alegeți să mâncați pe litoral! Iată ce descoperiri au făcut inspectorii sanitari
17 Aug, 2016 08:49
ZIUA de Constanta
2502
Marime text
Atenție mare unde alegeți să luați masa atunci când sunteți în concediu. Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Constanța au desfășurat în perioada 8-14 august o serie amplă de controale în aproape 300 de unități de alimentație publică de pe întreg litoralul. Ce au găsit i-a îngrozit și pe ei.
Au fost verificate la sânge 94 restaurante, 3 pizzerii, 26 unităţi tip fast-food, 13 braserii, 12 unităţi tip bufet, 5 baruri, 2 beach baruri, 7 unităţi tip bistro, 3 rulote, 1 snack bar, 3 cantine, 1 catering, 11 super/hipermarket-uri, 37 magazine alimentare, 19 laboratoare cofetărie/patiserie, 5 cofetării/patiserii, 3 depozite alimentare, 3 unităţi procesare lapte, 1 unitate procesare carne, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 1 măcelărie, 12 unităţi de tăiere, 4 unităţi fabricare pâine şi specialităţi, 5 depozite seminţe consum, 4 unităţi comercializare produse congelate, 6 depozite de destinaţie, 1 unitate morărit, 1 unitate fabricare vin, 1 depozit legume fructe, 2 unităţi fabricare produse zaharoase, iar la final s-au dat 17 sancțiuni în cuantum de 14.800 de lei.
În cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016“ au fost controlate unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare la un un număr de 184 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 84 restaurante, 3 pizzerii, 24 unităţi tip fast-food, 11 braserii, 9 unităţi tip bufet, 5 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 29 magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 6 laboratoare cofetărie patiserie, 3 rulote, 1 supermarket, localizate în cele 5 zone de interes turistic:Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.800 de lei.
Mai mult, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4.149 kg, lapte şi produse lactate – 1.064 kg, peşte şi produse din peşte – 567 kg, ouă – 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 52.217 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
(foto arhivă)
Au fost verificate la sânge 94 restaurante, 3 pizzerii, 26 unităţi tip fast-food, 13 braserii, 12 unităţi tip bufet, 5 baruri, 2 beach baruri, 7 unităţi tip bistro, 3 rulote, 1 snack bar, 3 cantine, 1 catering, 11 super/hipermarket-uri, 37 magazine alimentare, 19 laboratoare cofetărie/patiserie, 5 cofetării/patiserii, 3 depozite alimentare, 3 unităţi procesare lapte, 1 unitate procesare carne, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 1 măcelărie, 12 unităţi de tăiere, 4 unităţi fabricare pâine şi specialităţi, 5 depozite seminţe consum, 4 unităţi comercializare produse congelate, 6 depozite de destinaţie, 1 unitate morărit, 1 unitate fabricare vin, 1 depozit legume fructe, 2 unităţi fabricare produse zaharoase, iar la final s-au dat 17 sancțiuni în cuantum de 14.800 de lei.
În cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016“ au fost controlate unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare la un un număr de 184 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 84 restaurante, 3 pizzerii, 24 unităţi tip fast-food, 11 braserii, 9 unităţi tip bufet, 5 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 29 magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 6 laboratoare cofetărie patiserie, 3 rulote, 1 supermarket, localizate în cele 5 zone de interes turistic:Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.800 de lei.
Mai mult, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4.149 kg, lapte şi produse lactate – 1.064 kg, peşte şi produse din peşte – 567 kg, ouă – 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 52.217 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
(foto arhivă)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii