Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:43 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brexitul, între zâmbete și presiuni germane (video)

ro

12 Jul, 2016 13:25 1813 Marime text
Ieșirea britanicilor din UE este un subiect delicat, mult disputat și care va avea urmări. Fie pentru UE, fie pentru britanici sau pentru imigranții aflați în această țară. Vă prezentăm un filmuleț haios privind Brexitul. Este drept că nu este tradus, însă noi românii suntem un popor poliglot și suntem convinși că nu va fi o problemă pentru mulți dintre dvs să-l înțeleagă.
 
Schimbând registrul puțin și încercând să vedem și latura serioasă acestui Brexit, vă spunem că Angela Merkel, cancelarul german, a cerut Marii Britanii să-și clarifice ”rapid” intențiile după votul britanicilor în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, în timp ce actualul ministru britanic de Interne Theresa May va prelua mâine conducerea Executivului de la Londra, relatează AFP.
 

”Regatul Unit va trebui să clarifice rapid modul în care dorește să-și modeleze viitorul în relația cu Uniunea Europeană”, a declarat șefa Guvernului german aseară.

 
Merkel a pus accentul pe faptul că este de datoria Guvernului britanic să preia inițiativa pentru a-și anunța intenția de a părăsi blocul comunitar, înainte ca procedura să poată fi lansată. Angela Merkel a afirmat că votul în favoarea Brexitului reprezintă o ”ruptură amară, însă sunt convinsă că Uniunea Europeană este suficient de puternică pentru a suporta această ruptură”.
 
Totodată, cancelarul german a afirmat că actuala dezbatere privind mai multă sau mai puțină Europă pentru revitalizarea proiectului european este insuficientă. ”Avem nevoie de o Europă care are succes, în special în domeniul cercetării și al inovării”, a adăugat ea, părând să se distanțeze din nou de marile proiectele de relansare promovate de social-democrații de pe Bătrânul Continent.
 
Franța a anunțat ieri că a pregătit în ultimele săptămâni proiecte având drept scop obținerea în septembrie a unui ”început european” după referendumul britanic din 23 iunie.
 

”Noile idei care vor fi elaborate trebuie să fie solide și stimulative, însă în același timp să nu prevadă noi tratate', a precizat Guvernul francez.



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii