Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Consiliului Județean Tulcea, dublu față de anul trecut

ro

12 Feb, 2015 21:31 1272 Marime text
Bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Tulcea pe 2015 este de aproape două ori mai mare decât cel de anul trecut, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Vasile Strat.
 
Potrivit hotărârii aprobate azi de consilierii judeţeni, la “Venituri” suma alocată este de 297.833.000 lei, iar la “Cheltuieli” – 299.568.000 lei.
 
Bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Tulcea a fost aprobat joi de consilieri, reprezentanţii PNL susţinând că intenţionează să atace în instanţă o hotărâre de validare a mandatului de consilier al unui reprezentant PSD, Dan Murariu, conform radioconstanta.ro.
 
Potrivit PNL, în contextul în care acesta a votat toate proiectele de pe ordinea de zi a reuniunii, iar instanţa va da câştig de cauză solicitării liberalilor, hotărârile adoptate vor deveni nule şi vor reveni pe ordinea de zi a unei alte şedinţe a CJ.
 
CJ Tulcea este partener în două structuri de finanţare care sprijină dezvoltarea comunităţilor locale, respectiv FLAG Delta Dunării şi ITI – Delta Dunării.
 
FLAG Delta Dunării, finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013, are drept obiectiv dezvoltarea durabilă a zonei, finanţarea disponibilă până la finele anului tuturor autorităţilor, asociaţiilor neguvernamentale şi firmelor din Deltă, respectiv 20 de milioane de euro, fiind cea mai mare alocată la nivelul Fondului European de Pescuit unei zone piscicole din Uniune.
 
ITI – Delta Dunării, singurul instrument financiar prevăzut în Acordul de Parteneriat încheiat în august 2014 de Guvernul României cu CE, are un buget de circa un miliard de euro, suma fiind destinată localităţilor din judeţele Tulcea şi Constanţa incluse în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii