Cafeaua din sfeclă roșie, inventată de un român din Serbia
Cafeaua din sfeclă roșie, inventată de un român din Serbia
23 Mar, 2015 20:02
ZIUA de Constanta
1636
Marime text



Un român din localitatea sârbească Vlaicovăț, situată la câțiva kilometri de orașul Vîrșeț, Nicolae Cotârlă, a inventat cafeaua din sfeclă roșie (Beta vulgaris), pe care a înregistrat-o la Institutul pentru Proprietate Intelectuală din Belgrad.
"Cafeaua mea, înregistrată ca marcă sub denumirea de Sorogat cafe na bazi svekle, este rezultatul unor cercetări pe care le-am început în anul 2012. Produsul este unic în lume”, a declarat pentru AGERPRES inginerul Nicolae Cotârlă.
Potrivit acestuia, tehnologia de obținere a cafelei din sfeclă, deși poate părea simplă, este foarte complicată, pentru că necesită anumite faze de prelucrare a sfeclei roșii, cea mai importantă fiind dezhidratarea legumei.
Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii