Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:44 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce legături există între fostul consilier din Guvern Păvăleanu şi nava Flaminia

ro

30 Oct, 2013 09:34 2152 Marime text
Dosarul in care fostul consilier al Secretariatului General al Guvernului Mihai Pavaleanu este arestat preventiv pentru presupuse infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani este disjuns dintr-un caz privind o tentativa de introducere frauduloasa in Romania a deseurilor toxice de pe nava Flaminia, cunoscuta drept "bomba plutitoare", blocata de 5 luni in Portul Constanta.

Conform referatului procurorilor, dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu prejudiciu total de 35 de milioane de euro, in care Pavaleanu a fost arestat preventiv alaturi de alte persoane, a pornit de la un alt dosar, deschis impotriva lui Razvan Alexe, un apropiat al lui Pavaleanu.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, care au initiat dosarul, cazul se refera la "deşeuri introduse în ţară în alte scopuri decât cel al eliminării şi care nu pot fi utilizate în scopul pentru care au introduse".

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, care au preluat dosarul mai departe, sustin ca au indicii ca Razvan Alexe ar fi incercat sa transporte reziduuri toxice de pe vasul  Flaminia la staţia de epurare aparţinând Rafinăriei  Astra.

Magistratii spun deseurile toxice de pe "bomba plutitoare" urmau să fie prelucrate la statia de epurare a Rafinariei Astra în condiţiile în care aceasta nu mai îndeplineşte condiţiile  tehnice de prelucrare a reziduurilor. De altfel, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a şi refuzat prelungirea autorizaţiei de funcţionare a statiei de epurare.

"În dosarul la care faceţi referire este cercetat Alexe Răzvan despre care există indicii că ar fi încercat să transporte reziduuri toxice de pe vasul  Flaminia la staţia de epurare aparţinând Rafinăriei  Astra, unde acestea urmau să fie prelucrate, în condiţiile în care staţia de epurare nu mai îndeplineşte condiţiile  tehnice de prelucrare a reziduurilor, motiv pentru care Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a şi refuzat prelungirea autorizaţiei de funcţionare", arata Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, intr-o adresa transmisa HotNews.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii