Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:33 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, despre colaborarea PSD - PNL

ro

26 Feb, 2014 17:37 2873 Marime text
Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, susţine că social-democraţii vor colabora cu consilierii judeţeni ai PNL chiar dacă au majoritatea, liderul PNL declarând şi el că toţi consilierii liberali vor susţine proiectele care sunt în slujba cetăţenilor indiferent cine le propune.
Cristinel Dragomir a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că are o colaborare foarte bună cu consilierii judeţeni ai PNL şi crede că nu trebuie blocată activitatea unei unităţi administrativ-teritoriale doar pentru că nu mai există USL.
"Problemele care implică dizolvarea USL la nivel naţional sunt doar la nivel de guvern. Oricum, la nivel local să ştiţi că e treaba fiecărei autorităţi locale şi fiecărui consiliu cum reuşeşte să-şi facă majoritatea ca să-şi treacă proiectele. Nu o să blocăm activitatea în anumite unităţi administrativ-teritoriale doar că nu mai suntem USL. Noi colaborăm, iar cu consilierii PNL am o relaţie foarte bună. Ce treabă avem cu majoritatea din Parlament, noi votăm proiecte de interes judeţean. E treaba Guvernului şi a Parlamentului să-şi facă majoritatea în Parlament şi a noastră să ne facem să ne treacă proiectele aici. Avem majoritate în Consiliul Judeţean, nu e problemă, dar consilierii PNL nu au votat până acum pentru că au fost în USL, au votat pentru că am discutat înainte despre fiecare proiect", a explicat vicepreşedintele CJ Constanţa.
La rândul său, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat pentru MEDIAFAX că toţi consilierii locali şi judeţeni liberali îşi pot face strategia aşa cum consideră şi că vor susţine proiectele care sunt în slujba cetăţenilor indiferent cine le propune.
"PNL nu susţine PSD sau este împotriva PSD. Organizaţiile PNL au libertatea de a susţine proiectele care sunt în interesul alegătorilor, cetăţenilor, în funcţie de proiectele locale, regionale. Deci, nu au obligaţia sau sunt interzise anumite colaborări politice, au voie să facă cu oricine, dar tot ceea ce întreprind să fie în interesul societăţii, al cetăţeanului. Nu au restricţii, nu vor fi doar împotriva cuiva doar de dragul de a face opoziţie. Iar consilierii judeţeni nici acum nu au avut obligaţia de a susţine doar de dragul susţinerii. Ei îşi pot face strategia aşa cum cred că este corect", a explicat Gheorghe Dragomir.
PSD deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Constanţa. Astfel, din cei 36 de consilieri, 19 sunt social-democraţi, şapte liberali, şapte de la PDL şi trei de la PP-DD. De asemenea, cei doi vicepreşedinţi CJ Constanţa, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, sunt din partea PSD.
PSD are majoritate şi în Consiliul Local Municipal Constanţa, având 15 consilieri din 27. Ceilalţi consilieri sunt de la PNL - 3, PDL - 3, PP-DD – 3, UNPR – 2, PNŢCD -1. Şi cei doi viceprimari ai municipiului Constanţa sunt tot de la PSD.
Cristinel Dragomir a precizat că PSD Constanţa nu va solicita schimbarea directorilor de deconcentrate susţinuţi de PNL, urmând ca activitatea acestora să fie analizată de viitorul prefect care ar putea lua o decizie în privinţa acestora.
"Din moment ce au ieşit de la guvernare este clar că cei care sunt în teritoriu reprezentanţii Guvernului trebuie să facă politica guvernului, nu ? Se va numi un nou prefect, categoric, nici nu aveam ce să demitem. Oricum va fi din alianţa USD. Vom face şi noi o propunere, dar vedem ce se va hotărî. Noul prefect are datoria să discute, să analizeze că noi, cei de la partide, nu avem putere asupra directorilor de la deconcentrate, să analizeze activitatea fiecăruia, vedem care face politica guvernului. Poate îşi dau demisiile, eu nu ştiu ce vor hotărî ei, dacă demisionează îi vom înlocui, dacă nu, vom vedea ce politică vor să facă", a declarat Cristinel Dragomir.
Preşedintele PNL Constanţa a afirmat, miercuri, că pot fi schimbaţi din funcţie doar directorii de deconcentrate care nu au ocupat aceste funcţii prin concurs.
"Pe cei care sunt funcţionari publici îi apără legea, pe cei care au ocupat posturile prin concurs. Cei care nu sunt prin concurs într-adevăr pot fi retrimişi pe funcţiile de pe care au venit, dar pe cei cu funcţiile ocupate prin concurs legea îi apără şi pot rămâne, aşa cum unii sunt rămaşi de fapt de multă vreme nu sunt din timpul guvernării acesteia sau anterioare, sunt profesionişti, tehnocraţi. În cazul celor numiţi în funcţie, fără concurs, acolo şefii ierarhici, directorii din ministere sau miniştrii pot opera schimbări", a spus liderul liberalilor constănţeni.
Postul de prefect al judeţului Constanţa, care revenea PNL în urma înţelegerii din USL, nu este ocupat de mai bine de trei săptămâni. Astfel, fostul prefect Eugen Bola a demisionat în 31 ianuarie din cauza modului în care coordonase acţiunile în timpul codului roşu de ninsoare şi viscol, dar a mai rămas în funcţie până în data de 5 februarie, când a avut loc şedinţa de Guvern în cadrul căreia a fost emis actul normativ privind schimbarea sa. Guvernul nu a numit de atunci un alt prefect pentru judeţul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii