Ce trebuie să-i faceţi maşinii perioada asta? Să o pregătiţi pentru primăvară...
Ce trebuie să-i faceţi maşinii perioada asta? Să o pregătiţi pentru primăvară...
12 Mar, 2016 08:57
ZIUA de Constanta
1207
Marime text
În primul rând, verificați bateria, deoarece chiar și cele mai performante baterii pot ceda. Diferenţa dintre o baterie nouă şi una veche este că cea nouă poate fi încărcată şi folosită din nou. Dacă te-a lăsat bateria, poţi încerca varianta cea mai simplă şi anume să tragi curent de la o altă maşină. Dacă însă peste câteva zile cedează din nou, este clar că trebuie înlocuită.
De asemenea, trebuie să aveţi grijă să verificaţi sistemul electric al maşinii, deoarece este foarte posibil ca din cauza frigului şi a umezelii contactele să fie oxidate. Din această cauză, farurile şi luminile s-ar putea să nu se aprindă, CD playerul sau alte contacte de la bord să nu funcţioneze.
Dacă încă nu v-aţi schimbat roţile de iarnă cu cele de vară, este momentul s-o faceţi. De acum nu mai puteţi circula cu anvelope de iarnă, deoarece le veţi uza foarte tare, iar la iarnă este posibil să fii obligat să cumperi unele noi. Pe de altă parte, trebuie să luaţi în calcul faptul că pneurile de iarnă folosite în sezonul cald măresc distanţa de frânare şi rişti un accident rutier.
Poate nu ştiaţi dar, dacă nu folosiţi iarna aerul condiţionat, în primăvară vă puteţi trezi că nu mai aveţi freon în instalaţie pentru că s-a evaporat. Mecanicii spun că este recomandat ca, odată cu venirea sezonului cald, să verifici sistemul de climatizare al maşinii.
Cereţi mecanicului auto să verifice şi lichidele maşinii, în caz că nu a făcut-o deja. E vorba despre lichidul de frână, servodirecţie, uleiul de motor şi cel de la cutia de viteze. Nu uitaţi să puneţi lichid de parbriz de vară!
Primăvara toţi trebuie să mergem cu maşina într-un service auto pentru o evaluare simplă. De la substanţele folosite la deszăpezire sunt şanse ca diverse piese în mişcare să se fi stricat sau corodat. De asemenea, sunt şanse ca rulmenţii să fi prins sare în ei şi să înceapă să huruie sau burdufurile planetarelor să fie mâncate. În perioada anotimpului rece, plăcuţele de frână se pot uza. Dacă este cazul, schimbați plăcuţele de frână cu unele noi. Aşa că o ridicare pe rampă şi o evaluare rapidă a defectelor sunt extrem de recomandate scrie ziarulevenimentul.ro.
Pe timpul iernii, ştergătoarele se pot uza din cauza temperaturilor foarte scăzute: fie se crapă, fie se rup sau îşi pierd elasticitatea. Dacă aveţi probleme de acest gen, este indicat să cumpăraţi un set nou de ştergătoare care să facă faţă ploilor care vor veni.
Acum este momentul să scoateţi din portbagaj mătura, făraşul, racleta pentru gheaţă, sacul cu nisip şi lopata pentru zăpadă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii