Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a dat aviz pentru efectuarea de percheziţii la un procuror şef de secţie de la PÎCCJ

ro

28 Oct, 2013 10:28 1210 Marime text
În completarea comunicatului din 28 octombrie 2013, privind cercetările efectuate în cauza complexă ce vizează activitatea infracţională a peste 100 societăţi comerciale româneşti şi străine, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:
În cauză, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare la două locaţii şi la locul de muncă unde îşi desfăşoară activitatea un procuror cu funcție de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (şef birou).
La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezițiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracțiuni de trafic de influență în formă continuată în favoarea unor reprezentanți ai societăților comerciale cercetate pentru evaziune fiscală.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au făcut demersurile necesare pentru identificarea bunurilor mobile și imobile, astfel încât să fie aplicate măsuri asiguratorii.
La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de angajați ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), precum și de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA).
În cauză, procurorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție desfășoară, de azi dimineaţă, cercetări într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală care implică un mare număr de persoane constituite într-un grup infracțional organizat.
În cursul dimineții au avut loc 160 de percheziții domiciliare la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița. Cauza vizează activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăți comerciale români și străini, avocați, contabili, angajați ai Ministerului Finanțelor Publice.
Dintre persoanele implicate, față de un număr de peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale. 
Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 50 milioane euro. 
La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) precum și de angajați ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) și ai Agenției Naționale de Administare Fiscală (ANAF).
În cauză, procurorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii