Sfaturi ANSVSA Cumpăraţi alimente din spaţii autorizate și păstraţi-le la temperaturile indicate pe ambalaj!
Sfaturi ANSVSA: Cumpăraţi alimente din spaţii autorizate și păstraţi-le la temperaturile indicate pe ambalaj!
13 Jun, 2015 11:00
ZIUA de Constanta
1900
Marime text



Potrivit celor de la ANSVSA, alimentele care urmează a fi depozitate în frigider trebuie să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate. La rândul lor, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite. Alimentele alterate trebuie îndepărtate, pentru că sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente. Fructele şi legumele trebuie spălate bine înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.
Inspectorii sanitar-veterinari vor controla condiţiile de manipulare, depozitare şi transport ale produselor de origine animală şi, în mod special, a produselor perisabile (carne preparată şi carne tocată, peşte, ouă, lapte şi produse din lapte). Consumatorii pot sesiza autorităţile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit numarul de telefon - 0800 826 787.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii