Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:00 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Tiberius Epure, ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România

ro

05 Jul, 2013 15:48 2279 Marime text
Astăzi, 5 iulie 2013, Consiliul Naţional al Rectorilor din România s-a întrunit pentru alegerea membrilor Biroului permanet. Găzduit în premieră de Universitatea „Ovidius” (UOC) şi în premieră de o universitate din Constanţa, evenimentul a fost deschis de rectorul UOC Dănuţ Tiberius Epure, Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică - Mihnea Costoiu, Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale - Gigel Paraschiv. Ministrul Educaţei Naţionale, Remus Pricopie, a intrat printr-un sistem de videoconferinţă în direct cu cei prezenţi în Sala Senatului a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, transmiţând un mesaj participanţilor la lucrări. Totodată, au salutat prezenţa rectorilor la Constanţa vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, şi viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău.


La Universitatea „Ovidius”, timp de două zile, sunt prezenţi rectori de la 54 de universităţi de stat, din cele 55 existente la nivel naţional, şi rectori de la 27 de universităţi private, din cele 37 existente la nivel naţional. Astfel, prezenţa este de 90%, cel mai mare procent întregistrat până în prezent la adunările Consiliului Naţional al Rectorilor.


Pe baza voturilor liber exprimate (în urne special amenajate în Sala Senatului a Universităţii „Ovidius” din Constanţa), noul Birou permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor este format din:


Preşedinte:

Sorin Mihai Cîmpeanu – Universitatea de ştiinţe Agriconomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti


Vicepreşedinţi 


Ioan Vasile Abrudan – Universitatea „Transilvania” din Braşov
Ioan Bondrea – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
George Darie – Universitatea Politehnica din Bucureşti
Sandu Dan Dediu – Universitatea de Muzică din Bucureşti
Corina Adriana Dumitrescu – Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti
Dănuţ Tiberius Epure – Universitatea „Ovidius” din Constanţa
Ovidiu Folcuţ - Universitatea Româno – Americană din Bucureşti
Ion Giurma – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi

Marilen Gabriel Pîrtea – Universitatea de Vest Timişoara
Ioan Aurel Pop – Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj
Ioanel Sinescu – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Secretar general

Daniel Valer Breaz – Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia


Ne bucurăm de faptul că prezenţa a fost numeroasă la acest eveniment. Principalul deziderat al Consiliului Naţional al Rectorilor este reprezentarea într-o manieră coerentă a unui punct de vedere consolidat, care să reunească răspunsul la probleme comune ale universităţilor, indiferent de profilul lor, tipul – de stat sau particular şi de repartiţia teritorială. Echipa de conducere este formată din preşedinte şi 11 vicepreşedinţi şi un secretar general, care reflectă atât repartiţia teritorială, cât şi profilul universităţilor. Opţiunea membrilor Consiliului Naţional al Rectorilor este eficientizarea activităţilor şi ritmicitatea întrunirilor. Astfel, s-a propus ca frecvenţa întrunirilor să fie trimestrială”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor din România, Sorin Mihai Cîmpeanu.


Întrunirea Consiliului Naţional al Rectorilor este întotdeauna o sărbătoare. Mă bucură faptul că acest consiliu îşi continuă activitatea cu atât mai mult cu cât pentru Ministerul Educaţiei Naţionale CNR va fi principalul partener de dialog în elaborarea legilor din învăţământul superior românesc. Dialogul este principala modalitate prin care Ministerul doreşte să-şi realizeze politicile, iar dialogul nu poate exista fără implicarea rectorilor şi a CNR. Felicit preşedintele şi întregul Birou permanent ales astăzi, le urez succes şi îi asigur de deschiderea mea personală ”, a declarat Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică - Mihnea Costoiu.


Postura de gazdă a unui eveniment atât de însemnat pentru întreaga suflare academică din România este o onoare pentru instituţia pe care o reprezint. Consiliul Naţional al Rectorilor este un organism care are un rol important în dezvoltarea învăţământului superior din România şi în buna organizare a acestuia, iar vocea noastră este cea a comunităţilor academice pe care le reprezentăm. Consiliul Naţional al Rectorilor trebuie să fie puternic, iar pentru acest lucru avem nevoie în primul rând de unitate”, a declarat vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii