Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:12 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a fost închisă biserica Sfântul Mina din pacul Tăbăcărie

ro

12 Mar, 2013 16:53 1970 Marime text
Biserica Sfântul Mina din pacul Tăbăcărie a fost închisă de Asociaţia pe numele căreia a fost intabulat lăcaşul de cult şi terenul aferent. „Ne-am adresat poliţiei ca să putem intra în biserică. De asemenea, ne vom adresa şi instanţelor de judecată pentru a obţine o ordonanţă prezidenţială care să interzică acestei asociaţii să mai închidă biserica”, a declarat Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.


Reamintim că reprezentanţii Arhiepiscopiei îl acuză pe preotul Nicolae Picu de la Biserica Sf. Mina, situată în Parcul Tăbăcărie, de faptul că ar fi înstrăinat bunurile sacre ale parohiei – clădirea bisericii şi oficiul parohial – şi a intabulat dreptul de proprietate al acestor imobile în favoarea Asociaţiei Sf. Mina, nicidecum a Bisericii Ortodoxe Române. în toamna anului trecut a început o cercetare la Parohia Sf. Mare Mucenic Mina, ocazie cu care s-a descoperit că, încă de la stadiul de proiect, biserica de lemn din parc a fost a Asociaţiei Sf. Mina, al cărui membru-fondator este părintele Picu. Piatra de temelie a bisericii de lemn din Tăbăcărie a fost pusă în 1994 şi a fost, practic, primul proiect al Asociaţiei Sf. Mina. După numai trei ani, s-a oficiat prima slujbă în lăcaşul de cult construit în stil maramureşean.

Ce spun reprezentanţii Asociaţiei Sfântul Mina

„Iubiţi credincioşi, începând cu data de 12 marţi, biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din parcul Tăbăcăriei, va fi temporar închisă. Regretăm această situaţie de fapt, apărută în urma unei dispute înter-instituţionale pe care o avem de mai mult timp cu Arhiepiscopia Tomisului. Am luat decizia şi în urma discuţiilor cu duhovnicii noştri şi ne rugam bunului dumnezeu că, pentru rugăciunile sfântului Mina, să ajute în rezolvarea acestei probleme. Cei care iubim biserica sfântul Mina cunoaştem menirea acestui lăcaş de cult - aşezământ de binefacere, în oraşul Constanţa şi dorim ca această să se păstreze”, au  precizat aceştia într-un comunicat de presă.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii