Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:02 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii au adoptat Ordonanţa privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, concesiune de lucrări publice şi a concesiunii serviciilor

ro

06 Jun, 2013 06:57 1055 Marime text
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu amendamente, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.77/2012 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, informează Agerpres. 
"Îndelung aşteptata şi benefica sectorului public şi mediului de afaceri, o astfel de măsură, de ridicare a pragurilor de contractare, în conditii de transparenţă şi responsabilizare a autorităţilor implicate şi a decidenţilor, este de natură să accelereze creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi să flexibilizeze, prin eficienţă şi simplificare, procedurile de achiziţii publice", a declarat pentru HotNews  Daniela Nemoianu, Executive Partner KPMG în România. 
Pentru a contracara impactul economic negativ acumulat şi a redresa performanţele României în materie de competitivitate şi creştere economică (astfel cum este analizat în studiul recent KPMG privind fondurile europene în Europa Centrală şi de Est), sunt necesare o serie de intervenţii strategice integrate pe linii prioritare trans-sectoriale şi de reformă structurală instituţionala, mai spune Nemoianu.
Deputatii au adoptat un amendament, care aparţine grupului PNL, şi care modifică art 19 din OUG 77/2012 cu urmatorul conţinut: "Autoritatea contractantă achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 30.000 euro exclusiv TVA pentru fiecare achiziţie de produse ori servicii, respectiv a 100.000 euro exclusiv TVA pentru fiecare achizitie de lucrări'. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ".
Conform autorilor amendamentului, este necesară creşterea pragului de achiziţie la 30.000 euro fără TVA pentru produse şi servicii, respectiv la 100.000 euro fără TVA pentru lucrări, în vederea flexibilizării procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi pentru creşterea gradului scăzut de absorbţie a fondurilor europene.
Proiectul de lege a fost adoptat cu 232 de voturi pentru, 31 împotrivă şi patru abţineri, Camera Deputaţilor fiind for decizional.
sursa: honews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii