Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:59 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deţinuţii aprovizionaţi cu telefoane şi droguri prin intermediul dronelor!

ro

15 Sep, 2014 10:27 2142 Marime text
Deţinuţii au descoperit o nouă metodă de a introduce obiecte interzise (telefoane mobile) în penitenciare: drona (aparat de zbor fără pilot la bord, hidat de la distanță). Situaţiile nou apărute au fost identificate în primă fază la Penitenciarele Ploieşti, Giurgiu şi Miercurea Ciuc.

"Chiar dacă utilizarea dronelor în ţara noastră a devenit ilegală începând cu data de 21 ianuarie 2014, reţelele de infractori nu se sfiesc să comită fapte ilicite, incriminate de lege, cu ajutorul acestor aparate de zbor fără pilot. Cu ajutorul dronelor, reţelele inventive (persoane din anturajul infractorilor sau foşti deţinuţi) introduc în sectoarele de deţinere din penitenciare telefoane, accesorii de telefoane şi droguri.", susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

ANP somată să dispună măsuri severe


Potrivit sursei citate, "Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a dispus o serie de măsuri (7 la număr), din care primele două par a nu semănă deloc a măsuri, ci mai degrabă a atribuţii deja existente şi obligatorii pentru angajaţii SDRP (1. Intensificarea activităţii de cunoaştere a preocupărilor deţinuţilor…, 2. Executarea cu maximă responsabilitate a serviciului de către personalul planificat în posturile de pază…). Rămânem perplecşi citind penultima măsură (a VI-a, 6. Dispunerea unor măsuri SEVERE împotriva (…) celor care dovedesc neglijenţă sau superficialitate în executarea atribuţiunilor de serviciu). Lipsa de inspiraţie a ANP-ului prin folosirea ideii pedepsirii severe a personalului ne duce cu gândul la măsurile ceauşiste luate împotriva poporului truditor de către cominterniştii sistemului."

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) identifică, ca măsură eficientă pentru combaterea infracţiunilor de introducere a telefoanelor mobile în penitenciare, aplicarea Legii care prevede blocarea şi întreruperea radiocomunicaţiilor în penitenciare.

"Vulnerabilităţile pe linia siguranţei deţinerii, amplasarea geografică şi arhitectura penitenciarelor, numărul şi categoria deţinuţi precum şi apartenenţa acestora la grupări de crimă organizată reprezintă factori esenţiali care duc la apariţia fenomenului de introducere a obiectelor interzise într-un penitenciar. Ţinând cont de criteriile mai sus arătate, solicităm conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor elaborarea unor măsuri serioase, fiabile, care să diminueze pe cât posibil sau să elimine fenomenul nou apărut.", menţionează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

sursă foto: modernfarmer.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii