Dieta dacică din neolitic
Dieta dacică din neolitic
04 May, 2015 23:41
ZIUA de Constanta
1419
Marime text



Oamenii din Neolitic se constituiseră în comunități sedentare. Își construiau case din lut, cu una sau mai multe încăperi. Aveau o vatră, pe care găteau. Aici avem exemplul sitului de la Sultana- Malu Roșu, pe Valea Mostiștei, în Călărași.
Sursele de hrană erau mai multe, aflăm de la Aurelian Bălășescu, arheozoolog, cercetător la Muzeul Național de Istorie a României. „La Sultana- Malu Roșu sunt resturi de bucătărie sau resturi menajere ale acestor comunități neolitice. Exista agricultura, cu creșterea plantelor și a animalelor. Am găsit vita domestică, oaie, capră, porc și câine. Cele mai exploatate sunt bovinele domestice și ovicaprinele. Bovinele pentru carne, lapte și derivatele lor, iar ovicaprinele, în special oaia, sunt exploatate pentru carne. Ovicaprinele erau tăiate mai ales în sezonul rece, altfel nu le puteau păstra”.
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii