Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:23 29 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţare europeană pentru formarea profesorilor la Universitatea Andrei Şaguna

ro

30 Aug, 2013 17:38 1482 Marime text
Proiectul ”Formarea continuă a profesorilor de Matematică și Științe economice în societatea cunoașterii”, coordonat de Universitatea Andrei Șaguna a intrat în ultimul semestru de desfășurare.

Demarat în luna februarie 2011, pe parcursul implementării acestuia s-au derulat activități științifice și didactice menite atingerii obiectivului general - formarea și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice din domeniile Matematică și Științe economice de a elabora și implementa un curriculum integrat la decizia școlii interdisciplinar, pentru matematică și știinte economice, și dezvoltarea profesională continuă a profesorilor pe componenta instruirii diferențiate a elevilor.

În dezvoltarea proiectului s-a avut în vedere în mod special corelarea dintre necesităților de învățare ale elevilor cu principiile naționale și europene de formare a profesorilor, răspunzând totodată obiectivelor specifice Axei prioritare 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere și Domeniului major de intervenție 1.3. „Dezvoltarea resurselor umane din educație și formare” ale POSDRU.
Inovațiile curriculare care privesc domeniile Matematică și Științe Economice, susținute prin practicile de predare-învățare-evaluare ale cadrelor didactic, cuprinse în cele două programe de formare, ”Abilitare curriculară” și ”Dezvoltare profesională și oportunități de carieră”, acreditate, precum și folosirea noilor tehnologii de digitizare a cursurilor și utilizarea portalului integrat cu platforma de e-Learning, contribuie la modernizarea sistemului de formare profesională continuă, asigură adaptarea acestuia la nevoile în permanentă schimbare și sprijină în mod adecvat profesorii pentru a răspunde provocărilor diverse ale societății informaționale în tranziția către o societate europeană bazată pe cunoaștere.


Activitatea de formare a grupului țintă(5.000 de cadre didactice de matematică și discipline economice) s-a desfășurat pe parcursul a 18 luni, concomitent în 21 de județe ale țării.

În perioada august – octombrie a.c., absolvenții celor două cursuri se pot înscrie la concursul cu premii organizat pe portal în cadrul activității de promovare a importanței formării continue, care vizează stimularea creativității și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice de a implementa un curriculum integrat la decizia școlii, interdisciplinar, pentru matematică și științe economice.

Aplicațiile care au obținut cel mai mare punctaj vor intra în etapa a-II-a de evaluare, urmând a fi prezentate și evaluate în cadrul celei de a doua Conferințe Naționale ”Formarea continuă a profesorilor de matematică și științe economice în societatea cunoașterii”, ce se va desfășura în luna noiembrie a.c.
Partenerii Universităţii „Andrei Şaguna” în acest proiect sunt Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, SIVECO România, Tehne România (Centrul pentru Inovare în Educaţie).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii