În 2015, au dispărut 14 şefi de consilii judeţene!
În 2015, au dispărut 14 şefi de consilii judeţene!
05 Jan, 2016 16:20
ZIUA de Constanta
1091
Marime text



Nicuşor Constantinescu susţine că se încalcă Legea Fundamentală prin faptul că mandatele şefilor de Consiliu Judeţean sunt suspendate fără o decizie definitivă a instanţei.
Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte CJ Constanţa: „Dacă o iei numai arătând imagini cu cătuşe, cu arest, cu nişte case şi nişte maşini care nu aparţin celor reţinuţi sau arestaţi, sigur că lumea care este săracă spune domnule ăsta e un hoţ, un tâlhar, un criminal.
Anchetat pentru fapte de corupţie şi aflat sub control judiciar, Mircea Cosma, de la Prahova, dă vina pe Parlament pentru că o treime dintre şefii de consilii judeţene nu îşi pot exercita mandatul.
Mircea Cosma, fostul preşedinte CJ Prahova: „Noi avem astăzi când vorbim un Parlament fără parlamentari, care nu sunt în stare să armonizeze legislaţia acestei ţări astfel încât să nu existe confuzii. DNA-ul aplică nişte legi care sunt aprobate de Parlament, deci eu DNA-ului nu-i văd nicio vină, DNA-ul aplică nişte legi, aceste legi sunt date de Parlament”.
După ce s-a aflat în mijlocul unui scandal penal, Adrian Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, este precaut.
Adrian Duicu, fostul preşedinte CJ Mehedinţi: „Nu, nu, sunt cu probleme, am probleme chiar nu vreau să comentez”.
Perspectiva analiştilor politici este însă cu totul alta.
Andrei Ţăranu, analist politic: „Când a început lupta anticorupţie marea majoritate a acestor preşedinţi de consilii judeţene au fost primii care au intrat în atenţia DNA pentru că ei au fost ceea ce s-a numit baronii. Practic, ceea ce au făcut preşedinţii de consiliu judeţean a fost o anumită formă de feudalizare a judeţelor”.
În decembrie 2015, Marian Oprișan, de la Vrancea, a fost primul președinte de consiliu județean achitat la finalul unui proces care a durat aproximativ nouă ani.
www.digi24.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii