Inspectoratul General pentru Imigrări, la ceas aniversar
Inspectoratul General pentru Imigrări, la ceas aniversar
07 Apr, 2016 13:08
ZIUA de Constanta
2935
Marime text
„Primind ordinul de explusiune, străinul va trebui să arate puntul de la frontieră prin care voiesce să trécă, si, în casul acesta, i-se va remite o fóie de drum prin care se va regula itinerarul ce va avea să urmeze, si timpul cât va avea dreptul să se popréscă în fie-care localitate, până la frontieră. În casul de a contraveni la vre-una din aceste dispozitiuni, străinul va fi condus afară din tară prin forta publică”... stipula, la acea vreme, un articol de lege din actul normativ menţionat mai sus.
La scurt timp, a apărut Regulamentul din anul 1900, care prevedea „Biletul de liberă trecere” ca document pentru străinii intraţi în România iar în anul 1903, Adunarea Deputaţilor a adoptat „Legea asupra organizării Poliţiei Generale a Statului”.
De atunci si până în zilele noastre, legislatia natională s-a aflat într-un proces permanent de actualizare în concordantă cu exigentele societătii românesti si mai apoi de armonizare cu reglementările europene. Politicile actuale din domeniile migratie, azil si integrare a străini în România sunt elaborate astfel încât să asigure aplicarea legii într-un concept unitar de către instituţiile cu atribuţii pe această linie.
În prezent, Inspectoratul General pentru Imigrări are în componenţă, la nivel central si în fiecare judet al tării, servicii sau birouri care lucrează în interesul cetătenilor străinilor şi al comunităţii noastre, cu atribuţii în admisie si reglementarea dreptului de şedere, încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor, prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate, pe teritoriul României.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii