Care este motivul Legumele, la fel de scumpe precum carnea
Care este motivul: Legumele, la fel de scumpe precum carnea
06 Jul, 2015 10:13
ZIUA de Constanta
1925
Marime text



Multe sunt vândute în piaţă cu un preţ chiar şi de patru ori mai mare decât cel al producătorilor. Explicaţia este că producţia de fructe şi legume româneşti este mult mai mică faţă de anul trecut, ceea ce a făcut ca preţurile s-o ia razna. Aproape 9 lei kilogramul de pepene galben şi 14 lei un kilogram de cireşe, relatează sursa citată.
Dacă un producător vinde un kilogram de pepene cu 2 lei, preţul acestuia în piaţă este este de patru ori mai mare. Şi caisele se vând la preţuri uriaşe: aproape 8 lei kilogramul, potrivit antena3.ro.
Şi kilogramul de legume a ajuns să fie cât unul de carne. Explicaţia comercianţilor ar fi că producţia de anul acesta este mult mai mică faţă de anul trecut. Însă, de la producător, kilogramul de roşii porneşte de la un leu, în timp ce la tarabă ajunge până la 5 lei.
Diferenţa mare de preţ se simte şi la vinete. Dacă un producător vinde kilogramul cu 2 lei, în piaţă preţul este de trei ori mai mare.
De adaosul comericial nu scapă nici ardeii, castraveţii şi căpşunile.
Sursa: antena3.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii