Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul C.A. Rosetti va desfăşura proiectul „Cu civism şi responsabilitate, din şcoală către societate”

ro

18 Feb, 2013 18:00 2262 Marime text

În data de 20 februarie 2013, la ora 13.00, la Liceul Tehnologic ,,C.A. Rosetti" din Constanţa se va da startul proiectului local ,,Cu civism şi responsabilitate din şcoală către societate", proiect realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi alte 16 unităţi de învăţământ din judeţ. Durata proiectului: decembrie 2012 - 30 iunie 2013.

Având în vedere amploarea pe care a luat-o fenomenul violenţei în societatea românească, elevii, părinţii şi cadrele didactice din Liceul Tehnologic "C. A. Rosetti" Constanţa consideră că este timpul să tragă un semnal de alarmă. Scopul proiectului este sensibilizarea opiniei publice şi dezvoltarea unei atitudini civice responsabile pentru a preveni şi combate fenomenului violenţei din spaţiul social. Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul este format din elevii claselor gimnaziale şi de liceu, părinţii elevilor, cadrele didactice şi autorităţile locale din judeţul Constanţa.

În total, vor fi implicaţi aproximativ 450 de elevi, alături de 40-45 de cadre didactice şi părinţi. Din fiecare unitate şcolară se vor forma elevi voluntari, care vor participa la sesiunile de instruire organizate de către reprezentanţii Jandarmeriei, în cadrul Liceului Tehnologic ,,C.A. Rosetti" din Constanţa. Aici vor primi noţiuni de bază cu privire la felul cum trebuie să reacţioneze atunci când asistă la producerea unor fapte antisociale, dar şi să cunoască legea pentru a nu ajunge să comită fapte de natură penală. Elevii instruiţi vor merge în şcolile de provenienţă şi vor disemina colegilor lor noţiunile însuşite în cadrul activităţilor de instruire. În plus, în fiecare şcoală se vor organiza competiţii sportive şi cultural-artistice pentru dezvoltarea deprinderilor moral-civice.

Prin toate activităţile care se vor derula, se doreşte informarea tinerilor în legătură cu natura faptelor antisociale, importanţa unei atitudini responsabile în societate, conştientizarea pericolului reprezentat de actele de violenţă, implicarea lor, a cadrelor didactice şi a părinţilor în acţiuni de prevenire şi de combatere a violenţei, promovarea unui comportament civilizat în spaţiile de învăţământ din partea partenerilor implicaţi în educaţie, reducerea numărului actelor de violenţă în rândul tinerilor din unităţile de învăţământ, transmiterea mesajului elevilor către comunitatea locală privind maniera corectă în care se pot aborda eventualele conflicte.

Lista şcolilor partenere cuprinde: Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Duca ", Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Miron Costin", Colegiul Tehnic ,Tomis", Liceul Tehnologic ,,Ioan N. Roman", Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru", Colegiul Comercial ,,Carol I", Şcoala Gimnazială nr. 23,,Constantin Brâncoveanu", Şcoala Gimnazială nr. 24 ,,Ion Jalea ", Colegiul Tehnic de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza", Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu", Liceul Tehnologic Topraisar, Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazu ", Colegiul Agricol Poarta Albă, Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII nr. 1 Pecineaga, Şcoala Generală cu clasele I-VIII Lumina, Liceul Tehnologic Independenţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii