Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii ne atenţionează Plaja, interzisă celor cu afecţiuni endocrine

ro

03 Jul, 2014 22:23 1399 Marime text
Există o serie de boli endocrine pe care trebuie să le tratăm cu atenţie în perioada verii. Când temperaturile încep să urce în termometre la peste 35 grade, corpul nostru trece printr-un stres climatic, ce favorizează apariţia unor boli sau agravarea afecţiunilor deja existente, conform rtv.net.
 
Printre afecţiunile influenţate în mod direct de temperatura de afară se numără bolile endocrine. Funcţionalitatea tiroidei este direct proporţională cu temperatura mediului, iar patologia endocrină este influenţată de temperaturile crescute. Tiroida este glanda care controlează tot corpul, iar îmbolnăvirea acesteia poate crea probleme majore, fiind responsabilă cu viteza de reacţie a metabolismului uman, scrie doctorulzilei.ro.
 
În cazul hipertiroidismului, temperaturile ridicate şi climatul marin stimulează biosinteza hormonilor tiroidieni, ducând la agravarea afecţiunii. Acest lucru înseamnă tulburări cardio-vasculare, de ritm, tahicardie, fibrilaţii, tulburări digestive, deshidratare şi tulburări electrolitice, tulburări neuropsihice, accentuarea tremurului mâinii, agitaţie, insomnie, scădere în greutate. Astfel, nu este indicat ca bolnavii hipertiroidienii să meargă la mare şi dacă merg trebuie să-şi amplifice terapia medicamentoasă.
 
O altă boală este insuficienţa cortico-suprarenală (absenţa hormonilor cortico-suprarenali şi în principal a cortizonului). În acest caz orice boală inflamatorie poate duce la insuficienţă cortico-suprarenală acută. Bolnavii nu trebuie să meargă la mare în perioada cu temperaturi ridicate.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii