Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Florești și soția lui au fost reținuți. Alte patru persoane au avut aceeași soartă

ro

13 Jul, 2016 07:59 1472 Marime text
Primarul comunei prahovene Florești, Eugen David, și soția acestuia, Simona David, consilier județean din partea PNL, au fost reținuți în urma unor percheziții și audieri în dosarul privind obținerea abuzivă de fonduri publice, au declarat surse judiciare. În același dosar au mai fost reținute alte patru persoane, cei șase urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.
 
Ieri, vă anunțam că polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova au efectuat 29 de percheziții la adrese din Prahova și Brașov la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul calculat în acest dosar depășind șase milioane de lei. Perchezițiile au vizat inclusiv Primăria Florești și domiciliul soților David.
 
Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale fiind de peste 3.200.000 de lei. Totodată, una dintre persoanele vizate este bănuită că ar fi acordat în 207 cazuri plăți cu titlu de ajutoare de urgență fără a fi întocmit documentația aferentă. De asemenea, prin contracte întocmite abuziv, aceasta a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei.
 
Conform documentului citat, în perioada 2010 — 2015, cei bănuiți în cauză ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.
 
"În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei", se mai precizează în comunicat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii