Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a început urmărirea penală în cazul Realitatea Media. Cine sunt persoanele implicate

ro

14 Oct, 2013 18:12 1870 Marime text
COMUNICAT
În completarea comunicatului nr. 881 din 14 octombrie 2013, Biroul de Informare şi relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele
Până în acest moment al cercetărilor, procurorii au început urmărirea penală faţă de: SCHWARTZENBERG FABIAN, IONESCU DANIELA MADI, HOFMAN MONICA, RADU ADRIAN, VÎLSAN ADRIAN MARIAN, BĂTRÎNACHE TAMARA, NADOLU IOANA, NEAGOE GERALDINA, STĂNCESCU CARMEN, referitor la implicarea acestora în fapte care se circumscriu infracțiunilor de spălarea banilor, complicitate la înșelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicității, a participației improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată
Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în cursul anilor 2011 şi 2012, învinuiții (aparent acţionari majoritari sau acţionari minoritari) au derulat acţiuni infracţionale pentru influențarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenței, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influențării deciziilor referitoare la SC „Realitatea Media” SA şi preluării controlului asupra acestei.

Scopul urmărit de fiecare dintre învinuiţii din cauză a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate în cursul procedurii insolvenței, astfel încât să înscrie o sumă cât mai mare în tabelul creanţelor care determina schimbarea componenței Comitetului Creditorilor al societății aflate în insolvență și a numărului de membri.
Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat că demersurile infracţionale au fost derulate pe două paliere:
Pe un palier, demersurile infracţionale au fost derulate de un învinuit care, deşi avea doar calitatea de persoană interpusă, s-a erijat în patron şi a solicitat intrarea în insolvenţă. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat în creditor al SC „Realitatea Media” SA şi, sub pretextul finanțării acesteia, prin mărirea succesivă a creanței ( prin înscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive în contabilitate) a urmărit să se înscrie în tabelul definitiv al creanțelor cu 52% din totalul creanțelor și a urmărit înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.
Potrivit probelor administrate, suma iniţială de 5.000.000 euro folosită pentru creditarea SC „Realitatea Media” SA provenea din evaziune fiscală sau din contracte fictive de împrumut.
Pe un alt palier, demersurile infracţionale au fost derulate şi de alte persoane - acţionari minoritari - care, în complicitate cu persoane fizice și persoane juridice, au falsificat, prin antedatare, contracte de cesiune, iar prin interpuși, au înregistrat modificări fictive ale structurii acţionariatului pe care le-au depus la Oficiul Registrului Comerţului. Faptele au fost desfășurate în același scop al obținerii unor foloase bănești.
În cauză se efectuează cercetări penale și față de alte persoane, în legătură cu fapte similare , dar și cu alte fapte.
Învinuiților li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii