Sărbătoare sub spectrul inimilor modelate din ciocolată în Constanța
Sărbătoare sub spectrul inimilor modelate din ciocolată în Constanța
14 Feb, 2015 15:11
ZIUA de Constanta
1353
Marime text



Cele peste 400 de inimi din ciocolată, personalizate și modelate cu multă pasiune în ultimele zece zile de către maestrul cofetar internațional Silvian Miron, s-au epuizat în primele șase ore de la deschiderea Chocolateriei, astăzi dimineața, iar creatorul lor a trebuit să lanseze în producție o nouă șarjă de deserturi pentru ca la finalul zilei să poată acorda premiile anunțate, pe site, participanților la concursul ''Silvian premiază îndrăgostiții''.
Pentru celebrarea Zilei Îndrăgostiților, Silvian le-a pregătit amatorilor de deserturi cu mesaj, peste 400 de inimi modelate din ciocolată. Deserturile tematice, cântărind între 100 și 440 de grame, au fost expuse într-un stand special, prețurile de vânzare pornind de la 10 lei până la 44 de lei, în funcție de dimensiunile pieselor.
Silvian Miron, membru de onoare al Uniunii Internaționale a Patiserilor, Cofetarilor și Gelatierilor, (Union Internationale de la Patisserie, Confisserie et Glacerie), deține 14 medalii la cele mai mari festivaluri și concursuri internaționale din Italia, Germania și Franța. În 2005, a câștigat Premiul Special al Juriului la cea de-a doua ediție a Festivalului Mondial Croquembouches, de la Paris, destinat montajelor din gogoși pentru profiterol iar în 2007, la Frankfurt, a fost distins cu Trofeul de Aur 'Arch of Europe', acordat de organizația internațională 'Business Initiative Directions' (BID).
În România, Silvian Miron și-a câștigat notorietatea în decembrie 2001, când a organizat prima parada de modă cu articole vestimentare create din folii de ciocolată. Apoi în anul 2002, cu acceptul Casei Regale a expus bustul Regelui Carol I, sculptat dintr-un bloc compact de ciocolată neagră cântărind 64 de kilograme. Ultima creație de palmares datează din anul 2012, când maestrul ciocolatier constănțean a prezentat publicului, de Paște, oul uriaș modelat din ciocolată, în greutatea de 600 kg și măsurând 2,20 metri înălțime.
Sursa: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii