Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:30 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare sub spectrul inimilor modelate din ciocolată în Constanța

ro

14 Feb, 2015 15:11 1341 Marime text
Un renumit laborator de cofetărie, din Constanța, a fost luat cu asalt astăzi dimineața de sute de clienți la finalul unei campanii de promovare susținută timp de zece zile pe Facebook, oamenii fiind dornici de cumpărarea unor deserturi surpriză create exclusiv pentru Ziua Îndrăgostiților, informează Agerpres.

Cele peste 400 de inimi din ciocolată, personalizate și modelate cu multă pasiune în ultimele zece zile de către maestrul cofetar internațional Silvian Miron, s-au epuizat în primele șase ore de la deschiderea Chocolateriei, astăzi dimineața, iar creatorul lor a trebuit să lanseze în producție o nouă șarjă de deserturi pentru ca la finalul zilei să poată acorda premiile anunțate, pe site, participanților la concursul ''Silvian premiază îndrăgostiții''.

Pentru celebrarea Zilei Îndrăgostiților, Silvian le-a pregătit amatorilor de deserturi cu mesaj, peste 400 de inimi modelate din ciocolată. Deserturile tematice, cântărind între 100 și 440 de grame, au fost expuse într-un stand special, prețurile de vânzare pornind de la 10 lei până la 44 de lei, în funcție de dimensiunile pieselor.

Silvian Miron, membru de onoare al Uniunii Internaționale a Patiserilor, Cofetarilor și Gelatierilor, (Union Internationale de la Patisserie, Confisserie et Glacerie), deține 14 medalii la cele mai mari festivaluri și concursuri internaționale din Italia, Germania și Franța. În 2005, a câștigat Premiul Special al Juriului la cea de-a doua ediție a Festivalului Mondial Croquembouches, de la Paris, destinat montajelor din gogoși pentru profiterol iar în 2007, la Frankfurt, a fost distins cu Trofeul de Aur 'Arch of Europe', acordat de organizația internațională 'Business Initiative Directions' (BID).

În România, Silvian Miron și-a câștigat notorietatea în decembrie 2001, când a organizat prima parada de modă cu articole vestimentare create din folii de ciocolată. Apoi în anul 2002, cu acceptul Casei Regale a expus bustul Regelui Carol I, sculptat dintr-un bloc compact de ciocolată neagră cântărind 64 de kilograme. Ultima creație de palmares datează din anul 2012, când maestrul ciocolatier constănțean a prezentat publicului, de Paște, oul uriaș modelat din ciocolată, în greutatea de 600 kg și măsurând 2,20 metri înălțime.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii