Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:54 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cotroceni Şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis

ro

22 May, 2015 13:00 1669 Marime text
 
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban, a participat miercuri, la Palatul Cotroceni, la întânirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România. La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au mai participat Daniela Nemoianu, preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România, Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florian Costache, preşedintele Patronatului Naţional Român şi preşedinte CES, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Matei Agathon, vicepreşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, George Constantin Păunescu, preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România, Mihai Marcu, preşedintele Romanian Business Leaders, Steven van Groningen, vicepreşedintele Consiliului Investitorilor Străini, Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Serviciilor Private din România, Adrian Vascu, prim-vicepreşedintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, Mihai Manoliu, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român, Ioan Dan Gheorghiu, preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia, Ioan Lucian, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Mihai Ionescu, secretar general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România.
 
România are nevoie de creşterea exporturilor
 
Camera de Comerţ şi Industrie a României în parteneriat cu publicaţia cursdeguvernare.ro a organizat, în aceeaşi zi, Conferinţa “Capital autohton: România producătoare – România exportatoare”.  Temele abordate în cadrul conferinţei au vizat exportul de produse şi servicii realizate de antreprenorii români, situaţiile cu care se confruntă companiile autohtone pe pieţele internaţionale şi, de asemenea, dificultăţile de guvernanţă şi de interacţiune cu administraţia, dar şi poveşti de succes despre evoluţia companiilor în contextul competitivităţii. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a amintit în discursul său, din deschiderea conferinţei, poziţia CCIR de susţinător al capitalului autohton, oferind o analiză obiectivă, bazată pe cifre concrete a exporturilor din ţara noastră: „70% din exporturile României sunt în statele Uniunii, 15% tot în Europa, în statele non-UE, iar restul de 15% în restul lumii, ceea ce este, să recunoaştem, extrem de puţin. Consider că acest procent de 15% trebuie îmbunătăţit. Este nevoie să identificăm noi pieţe în afara spaţiului european, unde avem o piaţă stabilă, dar fără perspective de creştere”.
Ambasadorul Florin Vodiţă, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, a prezentat, în discursul său, programul de promovare a exportului prin Consiliul de Export, cel mai eficient parteneriat public-privat din România, ce urmăreşte promovarea exporturilor prin participarea la târguri şi expoziţii internaţionale organizate în străinătate, misiuni economice şi studii de piaţă.
La rândul său, ambasadorul Lazăr Comănescu, consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui României, prezent la conferinţă, a oferit exemplul Germaniei, stat cu o impresionantă cifră de afaceri ce provine din exporturi, prezentând totodată rolul determinant pentru economie al Sistemului Cameral german.
Evenimentul a fost moderat de prof.univ.dr Mircea Coşea. La eveniment au participat reprezentanţi comerciali ai ambasadelor ţărilor cu care România are strânse relaţii comerciale precum şi antreprenori-producători, leaderi de companii exportatoare sau cu potenţial şi planuri de export – CEO, CFO, directori de marketing şi vânzări.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii