Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:48 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația drumurilor. Ceața este prezentă pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa

ro

21 Jan, 2016 07:26 1864 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.
 
Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, rămâne închis DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin. Se circulă pe următoarea rută ocolitoare: Moldova Nouă – Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa - Plugova.
 
În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 22 şi 34+800 de metri, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă bătătorită, care măsoară 1–2 cm grosime, iar pe DN66 se semnalează ceaţă, vizibilitatea fiind undeva la 50 de metri în zona localităţii Turceni.
 
De asemenea, pentru judeţele Teleorman şi Giurgiu (inclusiv municipiile Turnu Măgurele, Alexandria şi Giurgiu), Administraţia Naţională de Meteorologie a emis  o atenţionare nowcasting cu cod galben, referitoare la ceaţă, valabilă până la ora 9.00.
 
Ceaţă se mai semnalează şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Pe tronsonul Bucureşti – Feteşti, vizibilitatea este peste 100 de metri, iar pe tronsonul Feteşti – Constanţa, vizibilitatea este sub 100 de metri.
 
Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă (luminile de ceaţă trebuie utilizate doar dacă vizibilitatea scade semnificativ).
  
Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
 
De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

  
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).
 
Rute ocolitoare pentru traficul greu:
 
- pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;
 

- pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
 
Conform mesajului de atenţionare cod galben, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea se păstrază deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade iar izolat vor coborî şi până la -28 ... -25 de grade.
 
În aceste circumstanțe, pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor de autovehicule să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să poată fi evitat orice pericol care ar putea să apară. De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
 
Este, de asemenea, absolut necesar ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă, să își echipeze autovehiculele corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional, etc.) şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii