Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:58 05 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia Națională Anticorupție 2016-2020 în dezbatere publică

ro

20 Jun, 2016 10:02 1815 Marime text
Ministrul Justiției, Raluca Prună, ne supune atenției strategia anticorupție pentru următorii patru ani. Este vorba despre un proiect de hotărâre de Guvern ce se află în dezbatere publică și urmează a fi supus aprobării Executivului.
 
Potrivit unui comunicat remis presei, „Ministerul Justiţiei anunţă că supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre a Guvernului privind Strategia Naţională Anticorupţie (SNA) 2016-2020, la elaborarea căruia s-au avut în vedere concluziile şi recomandările auditului independent al SNA 2012-2015, realizat cu sprijinul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”.
„Toate instituţiile publice centrale şi locale, precum şi întreprinderile publice, vor îndeplini procedurile de aderare la strategie în termen de trei luni de zile şi vor trimite Ministerului Justiţiei planurile de integritate aferente în termen de şase luni. În iulie 2018, Ministerul Justiţiei va prezenta un raport intermediar de progrese şi, dacă va fi cazul, va propune actualizarea strategiei”, se precizează în comunicat.
„Strategia reflectă, totodată, cele mai recente angajamente asumate de România în plan internaţional în cadrul Summit-ului Anticorupţie de la Londra, fiind incluse măsurile anticorupţie aferente Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă, recomandările GRECO din rundele III şi IV de evaluare, precum şi reiterarea unui obiectiv strategic naţional - aderarea la OCDE, inclusiv la Convenţia şi Grupul de lucru anti-mită.
Strategia urmăreşte creşterea gradului de cunoaştere şi înţelegere a standardelor de integritate de către angajaţi şi de către beneficiarii serviciilor publice, consolidarea performanţei în combaterea corupţiei prin mijloace penale şi administrative, cu accent pe stabilitatea legislativă şi instituţională a cadrului anticorupţie care a generat performanţe în activitatea DNA şi ANI, precum şi creşterea gradului de recuperare a produselor infracţiunilor, urmând cele mai bune practici din alte state membre UE şi consolidarea practicii judiciare, prin nou-înfiinţata Agenţie Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI)”, se mai arată în comunicat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii