Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:04 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supervizor.ro TEHNOLOGICA RADION - insolvenţă de peste 400 milioane lei

ro

21 Oct, 2015 12:25 2337 Marime text
TEHNOLOGICA RADION SRL Bucureşti (CUI: 4022079), una dintre cele mai mari firme de pe piaţa construcţiilor civile şi industriale, a intrat în insolvenţă la data de 15 septembrie 2014(Dosar 29969/3/2014, Tribunalul Bucureşti), oficial la propria cerere, practic după ce alte vreo 20 de solicitări similare fuseseră înregistrate la instanţa amintită.

Intrarea în insolvenţă s-a înregistrat la aproape o lună după arestarea preventivă a lui Theodor BARNA, asociat majoritar şi (fost) administrator, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care procurorii au estimat un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.

Suma pe care Fiscul a stabilit-o ca reprezentând obligaţii suplimentare de plată, în urma unor controale efectuate la cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, se ridică la 104,48 milioane lei. În vederea recuperării sumelor datorate bugetelor de stat, au fost instituitemăsuri asiguratorii (sechestru asigurator) asupra unui număr de 73 de terenuri avînd valoare totală contabilă de 140.409.585,41 lei.


Administratorul judiciar (consorţiul format din SMDA INSOLVENCY SPRL şi GENERAL GROUP EXPERT SPRL) a întocmic un tabel preliminar al creanţelor care a fost contestat de numeroşi creditori, astfel că abia săptămâna aceasta a reuşit să finalizeze şi să publice tabelul definitiv al creanţelor, document din care reiese un total al datoriilor acceptate de 409,92 milioane lei, la care se mai poate adăuga suma de 12,62 milioane lei – creanţă sub condiţie.

Doi creditori, BRD şi Fiscul, deţin mai mult de jumătate din masa credală, banca având de recuperat 122,49 milioane lei, iar statul – 115,33 milioane lei. Ambele creanţe sunt garantate şi valoarea contabilă a activelor sugerează că aceste datorii sunt acoperite. La capitolul creanţe garantate mai sunt înscrişi creditorii BANCA TRANSILVANIA – 16,64 milioane lei şi TITAN MAR SA – 5,24 milioane lei.

Surprinde valoarea foarte mică a creanţelor salariale (19.339 lei), în condiţiile în care, înainte de intrarea în insolvenţă, (foşti) angajaţi ai societăţii se plângeau pe diverse site-uri că nu au mai luat salariile de câteva luni. În schimb, patronul Theodor BERNA este înscris la masa credală cu o sumă importantă – 3,69 milioane lei.

Dintre cei peste 300 de creditori, cu creanţe în 7 cifre (în lei) se mai “laudă” ALAS ROMANIA SRL, COMPANIA DE APĂ OLT SA, ALCADIBO TRADING SA, CONSITRANS SRL, EURO CON G & D SRL, EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL, EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA, EUROMOND IMPEX SRL, HUNNEBECK ROMANIA SRL, IVECO CAPITAL LEASING IFN SA, LUXTEN LIGHTING COMPANY SA, PRO CONS XXI SRL, ROMPETROL RAFINARE SA, TEHNO AGREGATE SRL, TELEELECTRON SRL, TELOXIM CON SRL, TERAX CONSTRUCT SRL, TIAB SA, UNICOM HOLDING SA, URBAN PROIECT GRUP SRL şi VIA PROIECT SRL.


După cum reiese din cel mai recent raport publicat de administratorul judiciar, TEHNOLOGICA RADION SRL desfăşoară activitate, participă la licitaţii şi chiar a mai prins câteva contracte. Totuşi, despre planul de reorganizare judiciară nu se mai aminteşte, deşi iniţial se spunea că “există premisa de reorganizare a activităţii debitorului”.

Sursa text + foto: www.supervizor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii