Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:47 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temerile omenirii Inegalitatea socială, bolile, extremismul religios şi ameninţarea nucleară

ro

18 Oct, 2014 19:35 1401 Marime text
În funcție de continentul pe care trăiesc, oamenii răspund diferit la întrebarea "Care credeți că este principalul risc care amenință lumea?", adresată de Pew Research Center cetățenilor din 44 de țări, informează portalul de știri Europa Press.
 
Astfel, inegalitatea reprezintă principala amenințare pentru cetățenii Statelor Unite și ai țărilor Europei, unde anii de criză economică par să fi avut un cuvânt greu de spus în formarea acestei percepții. Concret, în Spania, 54% dintre repondenți consideră că prăpastia tot mai mare dintre bogați și săraci reprezintă principala amenințare la nivel mondial. În general, 32% dintre europeni și 27% dintre americani sunt îngrijorați de acest subiect. În Anglia, unde doar 25% dintre repondenți se declară preocupați de inegalitatea socială, principala preocupare o reprezintă extremismul religios.
 
Chiar mai înainte ca epidemia de Ebola să țină prima pagină a ziarelor din întreaga lume, circa 32% din cetățenii din cele șapte țări africane incluse în studiu - Uganda, Tanzania, Africa de Sud, Kenya, Senegal, Nigeria și Ghana - considerau că cel mai mare risc îl reprezintă bolile. În multe dintre aceste țări, SIDA face ravagii și s-au înregistrat numeroase epidemii de tot felul în ultimul deceniu.
 
Teama față de extremismul religios și față de ura motivată etnic se regăsește în șapte țări din Orientul Mijlociu incluse în studiu - Liban, Palestina, Tunisia, Egipt, Israel, Turcia și Iordania.

În Japonia, singura țară din lume care a fost victima armelor nucleare, aproape jumătate din populație se declară preocupată de această temă. Subiectul îngrijorează mult și cetățeni ai Ucrainei, Turciei, Nigeriei și Chile.
 
Îngrijorarea pentru mediul înconjurător este mai mare în țările în curs de dezvoltare, unde procesele de industrializare amenință în prezent resursele naturale într-o măsură mai mare decât în țările dezvoltate. Cei mai îngrijorați pe această temă sunt cetățenii Columbiei, Thailandei, Peru, Filipinelor și Chinei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii