Un studiu a scos la iveală cel mai bun scut împotriva cancerului la stomac
Un studiu a scos la iveală cel mai bun scut împotriva cancerului la stomac
08 Dec, 2015 21:18
ZIUA de Constanta
1830
Marime text



Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au comparat rezultatele a 76 de studii desfășurate în Statele Unite, Europa și Asia. În total au fost observate 6.316.385 persoane timp de 11 ani. Prin urmare este cel mai vast studiu întreprins până în prezent în privința legăturilor dintre alimentație și cancerul la stomac, arată metronews.fr.
Conform cercetărilor, nu există o influență directă a consumului general de legume și cancerul la stomac. În schimb, cartofii, dar și celelalte legume albe, cum ar fi țelina, conopida, andivele și prazul reduc cu 33% riscul de apariție a bolii.
Astfel, cei care alungă cartofii din regimul lor alimentar din cauza amidonului conținut și, prin urmare, a indicelui glicemic potențial ridicat, fac o greșeală. Evident, că nu putem mânca în cantităţi exagerate. Ideal ar fi să fie consumaţi în cantităţi rezonabile (200 grame) și alături de legume. Şi, apropo, ideală ar fi prepararea cartofilor copţi, în apă sau la aburi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii