Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua femeii, sărbătorită la Muzeul Callatis

ro

07 Mar, 2013 18:56 843 Marime text
Muzeul de Arheologie 'Callatis' Mangalia şi Primăria Municipiului Mangalia au organizat joi, 7 martie 2013, ora 12.00, la sediul muzeului callatian, simpozionul: 'Femei celebre în istorie'.

Prezent la manifestare, primarul Cristian Radu a mulţumit doamnelor prezente pentru contribuţia lor la viaţa publică. El a mai declarat că, atunci când ia decizii, în plan profesional şi în plan personal, se consultă cu doamnele şi, de cele mai multe ori, comunicarea cu ele îl ajută în rezolvarea unor situaţii. În continuare a rugat doamnele din Mangalia, indiferent de culoarea politică, să îl susţină pentru rezolvarea problemelor comunităţii. În final a oferit, în semn de preţuire, diplome şi flori doamnelor care s-au remarcat în dezvoltarea comunităţii locale.

Directorul Muzeului de Arheologie 'Callatis' Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a menţionat: 'Am organizat acest simpozion cu scopul de a ne reaminti viaţa şi activitatea femeilor celebre din istorie. Eu am vorbit despre acele femei care s-au remarcat în istoria României. A fost un moment deosebit, mai ales că, la simpozion, au participat mai multe doamne din Mangalia. Cu aceste doamne noi am colaborat foarte bine în ultimul timp, cu prilejul derulării unor proiecte culturale, şi am încrederea că vom colabora şi în viitor. Le doresc multă sănătate şi fericire, de ziua lor, doamnelor şi domnişoarelor!'

Elevii Liceului Teoretic 'Callatis', coordonaţi de prof. Silvia Cuseac, au pus în evidenţă etapele istorice ale evoluţiei mişcărilor şi ideilor feministe, revendicările politice, sociale şi economice susţinute de mişcările feministe, precum şi contextele sociale şi istorice în care acestea s-au manifestat. Tinerii liceeni au prezentat femei care, prin activitatea lor culturală, artistică sau ştiinţifică, s-au impus în galeria celebrităţilor, atât în România, cât şi pe plan mondial. Directorul Liceului Tehnologic 'Ion Bănescu', prof. Corina Mihalache, a interpretat, la chitară, mai multe cântece pe care le-a dedicat tuturor femeilor.

Au fost prezente la simpozion: Liana Naum, şeful Cercului Militar Mangalia, prof. Adriana Popescu, directorul Şcolii gimnaziale 'Gala Galaction', poeta Emilia Dabu, scriitoarea Dora Alina Romanescu, Fichiran Murtaza, de la Comunitatea tătară din Mangalia, Aura Mircea, Cazan Lucica, prof. Niculina Vrabie, prof. Ibolya Negoiţă, prof. Sanda Pădureanu, înv. Olga Bulboacă, prof. Mirela Ţicu, ing. Virginica Barabaş, ing. Nicoleta Serea. Alături de doamne a mai participat şi consilierul primarului, comandor (rez.) Ovidiu Mihalache, şi elevi ai liceelor din Mangalia.

Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită la Muzeul 'Callatis' şi în după-amiaza zilei de 6 martie, începând cu ora 17.00. Elevii clasei a I-a B, de la Şcoala gimnazială 'Gala Galaction' din Mangalia, îndrumaţi de învăţător Lidia Bleandă şi muzeograf Liliana Bădin, au evoluat în spectacolul artistic intitulat 'Flori şi iubire pentru mame'. Copiii au recitat poezii, au cântat şi au dansat pentru mamele lor, care au fost alături de ei, la sediul muzeului callatian. La eveniment a participat şi prof. Adriana Popescu, directorul Şcolii 'Gala Galaction', care a vorbit, printre altele, despre buna colaborare a şcolii cu Muzeul 'Callatis'.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii