Accidentul vascular cerebral şi resveratrolul
Accidentul vascular cerebral şi resveratrolul
06 Aug, 2014 10:45
ZIUA de Constanta
1677
Marime text
Accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate, de obicei, de un blocaj care împiedică sângele să ajungă la creier sau înapoi la inimă. Cea mai frecventă cauză se referă la acumularea de grăsime pe pereţii inferiori ai vaselor de sânge care alimentează inima sau creierul. Totodată, accidentele vasculare cerebrale pot fi cauzate de o sângerare a unui vas de sânge din creier. Alimentaţia sănătoasă, exerciţiile fizice, renunţarea la fumat, tratarea hipertensiunii arteriale şi menţinerea colesterolului în limite normale sunt cei mai importanţi factori care protejează împotriva bolilor de inimă.
Resvaratrolul, conţinut de struguri, cacao, fructe de pădure şi, în special, de vinul roşu, este o substanţă unică, deoarece poate trece bariera creierului, protejând-ul. Această substanţă are efect de neutralizare a radicalilor liberi, dar şi a altor substanţe pro-oxidative şi care contribuie la buna funcţionare a inimii. De asemenea, resveratrolul reduce producţia de colesterol endogen şi de trigliceride, menţine un echilibru între colesterolul „bun" (HDL) şi colesterolul „rău" (LDL), este un bun protector hepatic, ce are efect antibacterian şi antitumoral, protejând celulele sănătoase de factorii nocivi. Această substanţă are o capacitate antioxidantă de 20 de ori mai mare decât cea a vitaminei C şi de 50 de ori mai mare decât cea a vitaminei E.
Resvaratrolul, conţinut de struguri, cacao, fructe de pădure şi, în special, de vinul roşu, este o substanţă unică, deoarece poate trece bariera creierului, protejând-ul. Această substanţă are efect de neutralizare a radicalilor liberi, dar şi a altor substanţe pro-oxidative şi care contribuie la buna funcţionare a inimii. De asemenea, resveratrolul reduce producţia de colesterol endogen şi de trigliceride, menţine un echilibru între colesterolul „bun" (HDL) şi colesterolul „rău" (LDL), este un bun protector hepatic, ce are efect antibacterian şi antitumoral, protejând celulele sănătoase de factorii nocivi. Această substanţă are o capacitate antioxidantă de 20 de ori mai mare decât cea a vitaminei C şi de 50 de ori mai mare decât cea a vitaminei E.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii