Alimente bogate în acid folic
Alimente bogate în acid folic
19 Oct, 2014 15:59
ZIUA de Constanta
1410
Marime text

Vitamina B9 sau acidul folic este o vitamină necesară bunei funcţionări a organismului, deoarece contribuie la diviziunea celulară şi la dezvoltarea celulelor. O deficienţă de acid folic poate duce la anemie în cazul adulţilor şi la încetinirea creşterii în cazul copiilor. În plus, este esenţială în timpul sarcinii pentru dezvoltarea normală a bebeluşului.
Printre alimentele bogate în acid folic se numără broccoli, care asigură 24% din doza zilnică recomandată cu o singură porţie. Se recomandă ca broccoli să fie consumat crud sau la aburi, pentru a păstra toate vitaminele şi mineralele. De asemenea, sparanghelul se numără printre legumele bogate în nutrienţi, 100 de grame de sparanghel conţine 37% din necesarul zilnic. Pe lângă acid folic, conţine magneziu şi vitaminele K, C şi A.
Avocado este o altă sursă importantă de acid folic. În 100 de grame de avocado se găsesc 45 mcg de acid folic. În plus, avocado conţine vitaminele B3, B6, C şi K, potasiu, cupru şi fibre. Vegetalele de tipul celor cu frunze verzi, precum salata, varza şi spanacul, reprezintă o sursă excelentă de acid folic, magneziu, vitamina C şi caroten. În acelaşi timp, aceste legume sunt şi excelente diuretice, favorizând eliminarea toxinelor din organism.
Printre alimentele bogate în acid folic se numără broccoli, care asigură 24% din doza zilnică recomandată cu o singură porţie. Se recomandă ca broccoli să fie consumat crud sau la aburi, pentru a păstra toate vitaminele şi mineralele. De asemenea, sparanghelul se numără printre legumele bogate în nutrienţi, 100 de grame de sparanghel conţine 37% din necesarul zilnic. Pe lângă acid folic, conţine magneziu şi vitaminele K, C şi A.
Avocado este o altă sursă importantă de acid folic. În 100 de grame de avocado se găsesc 45 mcg de acid folic. În plus, avocado conţine vitaminele B3, B6, C şi K, potasiu, cupru şi fibre. Vegetalele de tipul celor cu frunze verzi, precum salata, varza şi spanacul, reprezintă o sursă excelentă de acid folic, magneziu, vitamina C şi caroten. În acelaşi timp, aceste legume sunt şi excelente diuretice, favorizând eliminarea toxinelor din organism.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii