Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:02 14 03 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente care combat stresul

ro

22 Oct, 2014 13:45 1305 Marime text
Stresul poate avea un impact negativ major asupra sănătăţii şi a bunăstării generale. Tensiunea arterială ridicată, riscul crescut de atac de cord, imunitatea scăzută şi depresia sunt doar câteva dintre rezultatele stresului cronic. În acest sens, poate fi de ajutor ceaiul verde, care este bogat în antioxidanţi puternici, precum polifenoli, catechine şi flavonoide, şi care are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta are efecte calmante şi relaxante, contribuind astfel la reducerea stresului. Somonul, datorită conţinutului bogat în Omega-3, creşte nivelul de serotonină din creier, reglează hormonii stresului şi adrenalina. Avocado combate stresul şi reprezintă o sursă bogată de proteine, minerale esenţiale, vitaminele E şi C. De asemenea, contribuie la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase şi reduce considerabil stresul.
 
Afinele sunt bogate în vitaminele E şi C, fibre, magneziu şi antioxidanţi. Favorizează diminuarea stresului, în plus, datorită conţinutului bogat în fibre, afinele ajută şi la scăderea în greutate. Spanacul contribuie la scăderea streslui, conţine vitaminele A, B şi C, dar şi potasiu, calciu şi magneziu. Orezul brun este o sursă importantă de vitamine din complexul B, esenţiale pentru buna funcţionare a ţesuturilor, celulelor şi organelor interne.
 
Consumul frecvent de orez brun combate şi previne diferite tipuri de tulburări de dispoziţie. De asemenea, ciocolata neagră calmează persoanele stresate, datorită conţinutului bogat în magneziu. Migdalele conţin vitaminele B2, E şi C, magneziu, zinc şi luptă împotriva radicalilor liberi asociaţi cu stresul şi în special cu cei care cauzează boli de inimă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii