Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:44 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente care induc starea de oboseală

ro

22 Sep, 2014 11:42 1408 Marime text
Alimentaţia afectează în mod direct sănătatea organismului. Printre alimentele care induc starea de oboseală şi somnolenţă se numără dulciurile, care, iniţial, oferă o stare de bine, însă glicemia creşte brusc după consumul acestor alimente, iar organismul eliberează insulină şi nivelul de zahăr din sânge scade rapid. Rezultatul consumului de dulciuri este somnolenţă, oboseală şi lipsă de concentrare.
 
Consumul de cartofi sau carne prăjită este un mod sigur de a pierde energia, deoarece alimentele prăjite sunt încărcate de grăsimi, iar organismul are nevoie de multă energie pentru a le putea digera. De asemenea, alcoolul încetineşte activitatea sistemului nervos central şi contribuie la instalarea unei stări de epuizare şi insomnie. Carnea de curcan conţine triptofan, un aminoacid care relaxează organismul, provoacă somnul şi duce la instalarea unei stări de oboseală. Carnea roşie se numără printre alimentele care se digeră cel mai greu, ceea ce înseamnă că organismul va consuma multă energie. Carbohidraţii pot afecta nivelul de serotonină din creier şi pot provoca o stare de calm şi relaxare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii