Alimente care întârzie efectele îmbătrânirii
Alimente care întârzie efectele îmbătrânirii
11 Jul, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1427
Marime text
Odată cu înaintarea în vârstă, organismul începe să dea semne de îmbătrânire, proces ce nu poate fi oprit, dar acesta poate fi încetinit. O serie de alimente, prin conţinutul lor în proteine, minerale şi antioxidanţi, pot preveni apariţia problemelor specifice vârstei.
Printre alimentele care încetinesc îmbătrânirea se numără legumele, care, printre altele, deblochează arterele, întăresc sistemul imunitar, previn afecţiunile cardiovasculare şi contracarează acţiunea radicalilor liberi. Ciocolata neagră conţine flavonoide, ce reduc riscul apariţiei hipertensiunii, al diabetului de tip II şi al demenţei. De asemenea, ciocolata neagră, datorită proprietăţilor sale, protejează pielea, ajută la menţinerea hidratării acesteia şi favorizează circulaţia sângelui.
Un alt aliment care întârzie efectele îmbătrânirii este avocado, ce conţine antioxidanţi, potasiu şi vitamina E. Aceste elemente previn atacurile cerebrale şi osteoporoza, împiedică formarea cheagurilor de sânge, scad presiunea arterială, reduc colesterolul şi îmbunătăţesc sănătatea pielii. Afinele stimulează producţia de colagen, previn apariţia ridurilor, împiedică apariţia problemelor neurologice şi dezvoltarea celulelor canceroase.
Vinul, consumat în cantităţi normale, protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare, dar şi împotriva pierderii memoriei. Resveratrolul conţinut de vinul roşu activează gena care încetineşte îmbătrânirea, reduce colesterolul şi previne cancerul şi blocarea arterelor.
Printre alimentele care încetinesc îmbătrânirea se numără legumele, care, printre altele, deblochează arterele, întăresc sistemul imunitar, previn afecţiunile cardiovasculare şi contracarează acţiunea radicalilor liberi. Ciocolata neagră conţine flavonoide, ce reduc riscul apariţiei hipertensiunii, al diabetului de tip II şi al demenţei. De asemenea, ciocolata neagră, datorită proprietăţilor sale, protejează pielea, ajută la menţinerea hidratării acesteia şi favorizează circulaţia sângelui.
Un alt aliment care întârzie efectele îmbătrânirii este avocado, ce conţine antioxidanţi, potasiu şi vitamina E. Aceste elemente previn atacurile cerebrale şi osteoporoza, împiedică formarea cheagurilor de sânge, scad presiunea arterială, reduc colesterolul şi îmbunătăţesc sănătatea pielii. Afinele stimulează producţia de colagen, previn apariţia ridurilor, împiedică apariţia problemelor neurologice şi dezvoltarea celulelor canceroase.
Vinul, consumat în cantităţi normale, protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare, dar şi împotriva pierderii memoriei. Resveratrolul conţinut de vinul roşu activează gena care încetineşte îmbătrânirea, reduce colesterolul şi previne cancerul şi blocarea arterelor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii