Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:26 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente recomandate în cazul cardiopatiei ischemice

ro

17 Jun, 2014 18:04 5988 Marime text
Cardiopatia ischemică necesită un tratament complex, care include un regim alimentar sănătos, un program de activitate fizică adecvat gradului de toleranţă la efort şi evitarea tuturor substanţelor toxice şi a exceselor. Cardiopatia ischemică se manifestă prin durere retrosternală, de durată scurtă, cuprinsă între unu-două minute şi 30 de minute. Durerea iradiază spre umeri, coate, palme, spre gât şi maxilar şi este însoţită de palpitaţii, transpiraţie, senzaţie de arsură şi de constricţie. Ea apare la emoţii, stres, frig, dar şi din senin, când persoana se află în stare de repaus.
Regimul alimentar este regula de bază pentru tratarea cardiopatiei ischemice şi trebuie să conţină cât mai multe fructe (mere, afine, coacăze, fragi, pere, mure, lămâi, struguri, caise) şi legume crude (usturoi, ceapă, hrean, varză, spanac, morcovi, roşii, soia), cereale şi pâine integrală. Este interzis consumul de carne roşie, grăsimi de origine animală, zahărul, gălbenuşul de ou şi pielea cărnii de pasăre.
Dintre remediile naturiste, sunt recomandate tincturile de talpa gâştei, rozmarin, tei, păducel, usturoi şi arnică, ceaiurile din coada şoricelului, frunze de coacăze, mentă şi rădăcini de valeriană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii