Sănătate Avantajele consumului de unt
Sănătate: Avantajele consumului de unt
03 Mar, 2015 11:53
ZIUA de Constanta
1189
Marime text
Untul este un aliment bogat în grăsimi sănătoase, care ne ajută să dăm savoare multor preparate. Conţine numeroase vitamine (A, E, D, K), minerale, precum calciu, iod, seleniu, antioxidanţi şi grăsimi sănătoase. De asemenea, conţine lecitină, esenţială în metabolismul colesterolului, dar şi antioxidanţi care protejează organismul împotriva efectului negativ al radicalilor liberi.
Acidul butiric prezent în unt are puternice efecte antiinflamatorii şi oferă protecţie sistemului digestiv. Suplimentarea dietei cu acid butiric previne îngrăşarea în situaţia unei diete nesănătoase, prin creşterea arderilor şi prin reducerea consumului alimentar. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţiile mitocondriei şi scade nivelul trigliceridelor, dar şi nivelul insulinei. Untul protejează împotriva infecţiilor gastrointestinale, ajută la prevenirea apariţiei tumorilor şi a cancerului.
Acidul butiric prezent în unt are puternice efecte antiinflamatorii şi oferă protecţie sistemului digestiv. Suplimentarea dietei cu acid butiric previne îngrăşarea în situaţia unei diete nesănătoase, prin creşterea arderilor şi prin reducerea consumului alimentar. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţiile mitocondriei şi scade nivelul trigliceridelor, dar şi nivelul insulinei. Untul protejează împotriva infecţiilor gastrointestinale, ajută la prevenirea apariţiei tumorilor şi a cancerului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii