Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:39 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avantajele şi dezavantajele consumului de grapefruit

ro

20 Jun, 2014 14:11 8065 Marime text
Grapefruitul, un fruct răcoritor şi delicios, este bogat în fitonutrienţi, cum ar fi vitaminele A, B şi C, betacaroten, licopen, flavonoizi şi minerale, precum fier, calciu, cupru şi fosfor. Fructele de grapefruit, în special cele cu pulpă roşie, furnizează o cantitate mare de vitamina C.
Grapefruitul reduce nivelul colesterolului, stimulează digestia, luptă împotriva formării tumorilor şi influenţează organismul să producă bacterii benefice. Consumul de grapefruit este benefic în menţinerea sănătăţii intestinelor, previne malaria şi luptă împotriva bolilor sistemului digestiv, precum dizenteria, diareea şi enterita. Acidul salicilic din aceste fructe ajută la descompunerea calciului anorganic, care se acumulează la nivelul cartilajelor încheieturilor, degenerând în boli articulare.
Cu toate aceste, are şi o serie de dezavantaje. Poate întârzia absorbţia unor medicamente, cum ar fi antibioticele, antidepresivele şi cele pentru scăderea tensiunii. Consumul acestui fruct poate anula efectul anticoncepţionalelor orale. Deşi este cunoscut pentru efectele miraculoase în curele de slăbire, nu ar trebui consumat de persoanele care urmează un tratament pentru scăderea colesterolului din sânge.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii