Bama, o plantă recomandată în alimentaţia persoanelor supraponderale
Bama, o plantă recomandată în alimentaţia persoanelor supraponderale
03 Jul, 2014 11:17
ZIUA de Constanta
1076
Marime text
Bama, o plantă cultivată pentru fructele sale fibroase, ce au forma unor păstăi, conţine vitaminele A, C, B6 şi B9, fibre, mucilagii şi minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, calciu şi zinc. Consumate frecvent, bamele au numeroase beneficii asupra organismului, printre acestea numărându-se reducerea nivelului de colesterol, stabilizarea glicemiei şi tratarea inflamaţiilor plămânilor.
Această plantă contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită proprietăţilor laxative, curăţă intestinul gros şi menţine sănătatea acestuia. Bamele au efect antiinflamator şi antioxidant, din acest motiv, sunt recomandate în dieta bolnavilor de ateroscleroză. De asemenea, consumul bamelor previne apariţia infarctului, a accidentului vascular, a cataractei şi a unor forme de cancer.
Bamele sunt recomandate în alimentaţia persoanelor supraponderale, deoarece au foarte puţine calorii. Datorită proprietăţilor emoliente, sunt recomandate în tratarea unor afecţiuni respiratorii, precum bronşitele sau traheitele. Bamele pot fi consumate crude, preparate pe grătar sau în compoziţia unor supe.
Această plantă contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită proprietăţilor laxative, curăţă intestinul gros şi menţine sănătatea acestuia. Bamele au efect antiinflamator şi antioxidant, din acest motiv, sunt recomandate în dieta bolnavilor de ateroscleroză. De asemenea, consumul bamelor previne apariţia infarctului, a accidentului vascular, a cataractei şi a unor forme de cancer.
Bamele sunt recomandate în alimentaţia persoanelor supraponderale, deoarece au foarte puţine calorii. Datorită proprietăţilor emoliente, sunt recomandate în tratarea unor afecţiuni respiratorii, precum bronşitele sau traheitele. Bamele pot fi consumate crude, preparate pe grătar sau în compoziţia unor supe.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii