Bamele aduc beneficii întregului organism
Bamele aduc beneficii întregului organism
25 Nov, 2014 17:34
ZIUA de Constanta
1966
Marime text

O plantă cu fructe comestibile din familia Malvaceelor, bama poate creşte până la doi metri. Frunzele au 10 – 20 de cm lungime (pot fi folosite la îngroşarea supelor), iar fructul este o capsulă verde, cu lungimea de opt – 20 de cm, ce are forma unei păstăi verzi. Bamele sunt sărace în calorii şi bogate în vitamine şi minerale. Fibrele superioare, conţinute de acest aliment, contribuie la stabilizarea glicemiei şi la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. De asemenea, hidratează tractul digestiv prin intermediul mucilagiilor.
Datorită proprietăţilor emoliente, bamele sunt recomandate în afecţiunile respiratorii, precum bronşite sau traheite. Printre alte beneficii se numără eliminarea toxinelor, detoxifierea ficatului, calmarea simptomelor colonului iritabil, prevenirea arterosclerozei, reducerea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare (atac de cord, atac cerebral). Pentru a păstra substanţele nutritive intacte, bamele trebuie să fie gătite cât mai puţin posibil, la foc mic sau uşor aburite.
Datorită proprietăţilor emoliente, bamele sunt recomandate în afecţiunile respiratorii, precum bronşite sau traheite. Printre alte beneficii se numără eliminarea toxinelor, detoxifierea ficatului, calmarea simptomelor colonului iritabil, prevenirea arterosclerozei, reducerea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare (atac de cord, atac cerebral). Pentru a păstra substanţele nutritive intacte, bamele trebuie să fie gătite cât mai puţin posibil, la foc mic sau uşor aburite.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii